[#1] WHDLoad problem z instalacją:(
Witam ponownie.
Posiadam Amige 600, 2 MB chip, CF i kick 3.1. Mam zainstalowany Workbench 3.1. Sciagnałem instalke WHDLoad (operacje na plikch LHA mam opanowane) i rozpakowałem archiwum i podczas uruchamiania ikonki INSTALL wywala błąd

Installer
Program failed (error #80000003)
Wait for disk activity to finish

Nie wiem jak to ugryźć? Sciagnałem także program Installer.lha ale gdzie go przekopiować? Bo może to jego wina.
Druga sprawa - kupiłem klucz do WHDLoad i nie wiem jak go użyć. Z góry dzieki za pomoc bo utknąłem w martwym punkcie :(

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 21:54:17
[#2] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #1

Wydaje się, że to może być problem z Twoim egzemplarzem installera. Spróbuj z tym : http://aminet.net/util/misc/Installer-43_3.lha .

Co do tego, gdzie wrzucić plik z kluczem to przeczytaj proszę dokumentację WHDload RTFM! .

[#3] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@strim, post #2

Mam ten plik, ale gdzie go rozpakowac by podzcas instalacji z niego korzystało. Co do klucza to nic o nim nie znalazłem w dokumentacji:( Jedynie informacje jak sie zarejestrować

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 22:06:04
[#4] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #3

Rozpakowujesz go PO instalacji WHDload. Wewnątrz archiwum z kluczem które dostałeś od Berta jest instrukcja.

[#5] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@strim, post #4

Problem w tym że nie moge zainstalowac WHDLoad'era i nie wiem czemu. Wydaje mi sie ze wszystko robie ok. Sciagnałem archiwum WHDLoad_usr.lha i rozpakowałem go z poziomu SHELL'a na dysk amigi (karte CF). Wchodze w katalog WHDload i ukazuje mi sie ikonka INSTALL. Po jej uruchomieniu wywala błąd.

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 22:17:57

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 22:18:20
[#6] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #5

A próbowałeś użyć installera wskazanego przezemnie w poście numer 2?

[#7] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@strim, post #6

Nie wiem jak go uzyć :( Rozpakowałem to archiwum i ukazała sie ikonka INSTALLER. Co z nią zrobic?
[#8] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #7

1. Skasuj ten installer który już masz w systemie i który generuje Ci błąd, nie wiem jak go wywalić bo nie wiem gdzie sobie go wrzuciłeś - to sam powinieneś wiedzieć
2. Skopiuj nowy installer do SYS:Tools lub innego miejsca, które domyślnie jest przeszukiwane przez WB w poszukiwaniu plików wykonywalnych
3. Spróļuj uruchomić instalację WHDload

[#9] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@strim, post #8

Dzieki pomogło:)
To była jednak wina installera. Wywaliłem plik i instalacja ruszyła.
Dzieki
[#10] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #9

Mam jeszcze jedno pytanie. Zainstalowałem z dyskietek Hired Guns i podczas grania z dysku CF gra sie wiesza poprzez czerwona ramke. Czy to wina WB 3.1 ? Czy cos innego?
[#11] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #10

Użyłeś installera do tej gry z WHDload czy jej własnego? Jeśli nie skorzystałeś z installera WHDload to skorzystaj, oryginalny installer jest dość... zabugowany. Z resztą ten z WHDload też ale mniej :P.

[#12] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@strim, post #11

To było zanim zainstalowałem WHDLoadera. Uzyłem z dyskietek.
Teraz np sciagnałem ze strony WHD instalke do Lotusa 2, podczas instalacji woła o dysk 1 wiec wsadzam Lotusa 2 (nie dosowy) i wywala bład unknown disk. Jak to obejść?
Mianowicie pojawia sie okienko RawDic i prosi o dysk 1
Po włożeniu Lotus 2 wywala błąd "unknown disk version"

Ostatnia modyfikacja: 12.11.2010 23:22:54
[#13] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@Amiga4ever, post #12

W przypadku dyskietek NDOS instalacja w 95% musi się odbyć z dyskietek oryginalnych, a nie piratów.

[#14] Re: WHDLoad problem z instalacją:(

@mailman, post #13

Uuuu gdzie ja teraz oryginal dorwę:( Ale lipa
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem