[#1] ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?
Własnie odebrałem na poczcie przesyłkę z Adapterem CF. Mam co prawda kartę 512MB, ale chce kupić jakąś większą.

Kilka pytań w związku z tym.

Czy są jakieś ograniczenia i preferowane karty co do wielkości, prędkości, firm etc.?

Jakiej wielkości partycję trzeba utworzyć aby wszystko było ok.

W jaki najlepszy i najłatwiejszy sposób mogę przegrać zawartośc dotychczasowego dysku twardego z systemem, demami etc.?

[#2] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@Duracel, post #1

bylo o tym ..generalni na PCMCIA sa problemy z Kingstonem 4 GB Kwiatek ..chociaz jako IDE dziala

generalnie opytmalna jest karta 2 GB sam takiej uzywam do A600/1200

[#3] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@Duracel, post #1

[#4] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@jaa2, post #3

Taką mam na oku:

(Kingston 8GB)
http://allegro.pl/karta-pamieci-compactflash-8gb-kingston-nowa-i1303299116.html

Z wątku który podałeś w linku wynika, że powinna działać bo jest tam taka tylko 4GB.
Jeżeli wszystko będzie działać, to na jakie partycje najlepiej zrobić podział i jakiego WB proponowali byście zainstalować na CD32-SX32 8MB Fast? Coś więcej niż 3.1 jest sens i da radę?

Wiem, że były już podobne zapytania, ale skoro już ciągniemy temat...
Chciałbym żeby było funkcjonalnie pod kątem retro gier i dem, ale i ładnie. Obraz wyświetlany na 32" LCD.

[#5] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@Duracel, post #4

Jeżeli chcesz WB3.1 i nie chcesz bawić się w patchowanie scsi.device to bierz kartę 4GB, nie więcej.
[#6] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@stachu100, post #5

Czyli mówisz, że nie da rady w prosty sposób spartycjonować 8GB karty w 3.1? Szkoda, bo różnica w cenie między 4GB a 8GB jest niewielka.

[#7] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@Duracel, post #6

roznica w ilosci problemow za to spora ;)

[#8] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@HOŁDYS, post #7

Rozumiem. W takim razie biorę tego Kingstona 4GB za 40zł

http://allegro.pl/kingston-cf-4gb-compactflash-4gb-w-wa-odb-osob-i1316695547.html

[#9] Re: ADAPTER CF w CD32 - Ile Giga?

@Duracel, post #8

jako IDE u mnie wlasnie taka karta dziala w jednej z moich amig

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem