[#1] Plyta A-500+
Kupilam plyte bez ukladow na pokladzie ( tj. procesora, romu itp.), czy jak poprzekladam te uklady z zepsutej plyty (na plycie wylala bateria), to jesli jakis uklad jest uszkodzony, to moze mi uszkodzic dobra plyte

Czy podczas wylania baterii na plycie, moglo dojsc do uszkodzenia jakis ukladow ktore chce przeniesc do nowej plyty
[#2] Re: Plyta A-500+

@bacus10, post #1

jesli wlozysz uklady poprawnie ( nie pomylisz sie przy przekladaniu ani nie wepchniesz do gory nogami) nic nie powinno sie stac..

co do wylanej plyty zwarcie moglo spowodowac spalenie np romu lub innego ukladu.

czy wyciekl byl takze na jakis chipset ? czy tylko w okolicach bateri i pamieci ?

Sproboj do odwaznych swiat nalezy OK

Ostatnia modyfikacja: 18.11.2010 11:04:19
[#3] Re: Plyta A-500+

@HOŁDYS, post #2

A jak wyjac, kosc CSG
[#4] Re: Plyta A-500+

@bacus10, post #3

podwazasz srobokretem z jednej i drugiej strony .. instalacja DIP pozwala na chalupniczy demontaz.

[#5] Re: Plyta A-500+

@HOŁDYS, post #4

Bateria wylala, tylko wokol siebie
[#6] Re: Plyta A-500+

@bacus10, post #5

to powinno zatrybic z nowa plyta jak nie ...sproboj wlozyc ROM z innej amigi (pisalas ze masz A600)

[#7] Re: Plyta A-500+

@HOŁDYS, post #6

Tak, mam jeszcze do zestawu dojdzie A-1200 :D
A-600 poszla do serwisu,mam nadzieje ze przywroca jej pelna sprawnosc :D
[#8] Re: Plyta A-500+

@bacus10, post #7

ROM nie bedzie pasowal od A1200 wiec nawet nie probuj

Ostatnia modyfikacja: 18.11.2010 11:47:04
[#9] Re: Plyta A-500+

@HOŁDYS, post #8

Nie ma nawet jak spróbować, bo ma 1 gniazdo w kompie, a od A1200 ma 2 kostki :)
[#10] Re: Plyta A-500+

@HOŁDYS, post #6

Przelozylam wszystkie uklady i zadzialalo, pojawil sie ekran startowy, rom w ver, 2.04 (37.175) dziekuje za pomoc
[#11] Re: Plyta A-500+

@bacus10, post #10

no i super jedna amige wlasnorecznie uratowalas OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem