[#1] Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?
Witam!

Pytanie jak w temacie. Mam A600 z HD. Wchodzę w konfigurację FileMastera potem opcja buttons, dodaję nowy o nazwie "TrackTool" ale jaką instrukcję wpisać aby program startował zapis zaznaczononego obrazu ADF na DF0: ?
ewentualnie może być inny program np adf2disk.

pozdrawiam!
[#2] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@HotIce, post #1

O ile dobrze pamiętam to w adf2disk było coś takiego:
- w polu label wpisujesz to co ma się wyświetlać na przycisku,
- w polu pattern wypisywało się #? (czy jaki tam wildcard występuje, u mnie * też daje radę),
- w polu command adf2disk {f}.
Z innymi programami powinno działać analogicznie (ja to pisałem na podstawie podpiętego LHA).

Powinno działać - nie jestem w stanie sprawdzić. Jak coś pokręciłem to proszę mnie naprostować.

[#3] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@Red_Bullet, post #2

niestety nie działa, nie ma takiego pola " pattern". W polu "name" wpisuje się to co ma się wyświetlać na przycisku. Potem trzeba wypełnić pole komendy i są do wyboru takie opcje: AmigaDos, Workbench, Batch, ARexx, Command. Wybieram "Workbench" i wpisuję : adf2disk {f}. Po naciśnieciu nic się nie dzieje...
[#4] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@HotIce, post #3

Masz chyba starego FileMastera. Zmień na najnowszego.
Spróbuj zamiast Workbencha wybrać AmigaDos.

[#5] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@HotIce, post #1

Ja mam wersję Filemaster 2.2 i mi działa.
Sprawdź najpierw komendę tak by działała w shell (składnia). Potem tylko zamiast nazwy pliku w Filemasterze wpisujesz {$}, pattern chyba df0: (jeśli chcesz obrazy na dyskietkę zgrywać) i zaznacz opcję zewnętrznego okna shell. U mnie to działa.
Pewną niedogodnością jest, że trzeba okna shell zamykać ale gdy zmienisz nazwę komendy endcli na e to już sprawnie idzie.

[#6] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@Rafał A-3000, post #5

wystarczy ADF2Disk {$}

trackdisk.device 0 jest defaultowy w tej komendzie

[#7] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@HOŁDYS, post #6

Bardzo wszystkich przepraszam - używam Directory Opus v4.12CU a nie jak błędnie podałem FileMaster.
Doszedłem jak to działa w DOPUS wstawiłem komendę {f} - First selected entry (with path), czyli ADF2DISK {f}.

Ostatnia modyfikacja: 22.11.2010 20:50:41
[#8] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@HotIce, post #7

Co to jest wersja DOpusa CU?

[#9] Re: Jak podpiąć TrackTool lub inny program do ADF pod FileMaster?

@radzik, post #8

Taką informację wyświetla DOpus po wybraniu z menu opcji version. Nie instalowałem go oddzielnie - był w pakiecie z systemem ClassicWB "Green Alien".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem