[#1] Instalacja amigaos 3.9
Witam. Mam 1200 taka jak w opisie. Czy jest możliwość zmapowania kick'a do wersji 3.1 i zainstalowanie z obrazu płyty Amigaos w wersji 3.9?

[#2] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Skiba, post #1

jak najbardziej uzyj ROM2FAST ,qucikROM, SKICK

[#3] Re: Instalacja amigaos 3.9

@HOŁDYS, post #2

Dzieki wielkie:) tylko o to mi chodziło

[#4] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Skiba, post #3

Tylko pamietaj ze przed kazdym uruchomieniem OS3.9 musisz ponownie zmapowac kick3.1
[#5] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Norbert, post #4

Wiem. Mialem wczoraj w nocy dużą lekturę na ten temat. Chciałbym wiedzieć jak system bedzie dzialac na mojej konfiguracji?

Ostatnia modyfikacja: 21.11.2010 10:49:01
[#6] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Norbert, post #4

Jednak pojawiło sie wiecej pytan.. Grr.. Widziałem w necie sposób na mapowanie romu z dyskietki. A moge to zrobic z hdd i wrzucić to do startup-sequence? Tak zeby nie używać dyskietek, wyglądało by to w ten sposób, start amigi, mapowanie romu i start os 3.9..

[#7] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Skiba, post #6

Mozna to zrobic tak jak napisales w ostatnim zdaniu.
[#8] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Norbert, post #7

No to zacznę dłubac:)

[#9] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Skiba, post #8

Tak z innej beczki, wiedzę, żę masz taki oto monitor Samsung SyncMaster 710MP, dział to z scandoublerem i podbitym PALem?

[#10] Re: Instalacja amigaos 3.9

@Skiba, post #8

pobaw sie instrukcja FAILT pomoze ci zrobic instrukcje warunkowa i sprawdzic czy masz wersje kickstartu odpowiednia jak nie to SKICK

[#11] Re: Instalacja amigaos 3.9

@radzik, post #9

Ja mam podłączone przez rgb-scart.. Spisuje sie wyśmienicie. Scandoublera nie mam jeszcze..

[#12] Re: Instalacja amigaos 3.9

@radzik, post #9

Ja mam podłączone przez rgb-scart.. Spisuje sie wyśmienicie. Scandoublera nie mam jeszcze..

[#13] Re: Instalacja amigaos 3.9

@HOŁDYS, post #10

Ok. Bede sie tym bawił jak Wroce z uczelni

[#14] Re: Instalacja amigaos 3.9

@HOŁDYS, post #10

A jesli chce pozostawic sobie partycje z WB3.0 po zainstalowaniu 3.9 moze skorzystac z programu bootctrl , dzieki niemu mozna wymusic z jakiej partycji ma wystartowac Amiga. (o early menu w VGA nie wspomne)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem