[#1] Amiga CD32 brak obrazu
Witam,

Kupiłem sobie Amigę CD32 w nie najlepszym stanie, leżała zmoknięta na dworze, trochę podrdzewiała z tyłu. Mam do niej zasilacz, pada i cholernie porysowaną płytę summer olimpix. Po osuszeniu całości stwierdziłem, że pora na podłączenia przez antenowe nie miałem cierpliwości, ale trochę szukałem, natomiast przez czincz usłyszałem ledwo co jakiś dźwięk startującego menu, a później cisza no i oczywiście brak obrazu. Płyta kręci, dźwięk można powiedzieć, że jakiś jest tylko jak sprawić, żeby obraz się pojawił... Próbowałem dwa razy klasnąć i nic ;) Rozkręciłem przeczyściłem sprężonym powietrzem i suchą pałeczką do uszu, dalej to samo brak obrazu. W środku nie wygląda na zdemolowaną nic nie jest połamane, ktoś ma jakiś pomysł może co ją boli?
Pozdrawiam i będę wdzięczny za każdą sensowną odpowiedz.
[#2] Re: Amiga CD32 brak obrazu

@Baieros, post #1

Hmm, przyczyn moze byc wiele...
Na dobry poczatek wymienil bym wszystkie kondensatory na plycie glownej.
[#3] Re: Amiga CD32 brak obrazu

@Irek´72, post #2

Kurcze, a nie ma czegoś prostszego? Bo powiem szczerze jestem zielony w tych tematach. Albo może mogę ją gdzieś oddać? Jeśli tak ile taki "spec" powinien wziąć? Jestem ze śląska.
[#4] Re: Amiga CD32 brak obrazu

@Baieros, post #3

Po wlaczeniu konsoli powinna odegrac sie muzyka i obraz plyty z latajacymi kolorkami powinien byc caly czas widoczny przy konsoli wlaczonej, czyli swiecacej zielona dioda. CD32 daje jeszcze bardzo ladny obraz poprzez gniazdo svideo, sprubuj, jak nic nie bedzie widac to trzeba bedzie jakiegos zdolnego elektronika szukac.

[#5] Re: Amiga CD32 brak obrazu

@Koyot1222, post #4

Albo mi sprzedać.

[#6] Re: Amiga CD32 brak obrazu

@Baieros, post #1

Skoro zamokła, to pewnie pogniło coś. Jeśli nie widać, to pewnie przelotki na mb. Kondensatory profilaktycznie w każdej amidze warto wymienić, sprzęt to już wiekowy.

Gdybyś był z bliższych okolic, to miałbyś to zrobione, a tak to - chyba, lipa. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem