[#1]
Czyzby problem z zasilaniem?
Witam... moich problemow z towerka ciag dalszy. Udalo mi sie zdobyc dopalacz, ktory dziala z A500 (A2630) wraz z dodatkowa pamiecia A2632 (96 MB 32-bitowego Fastu). Udalo mi sie to uruchomic jednak dzialalo niestabilnie. Raz lepiej raz gorzej. Testy w sysinfo zawsze dzialaly (predkosc rowna A3000!), ale za to GVP MemTest sie wywalal. Czasami juz na pierwszym passie, czasami trzy passy szly dobrze, a wywalal sie pod koniec czwartego. Pomyslalem, ze moze to byc cos z zasilaniem, kupilem zasilacz Modecom Feel 500W ATX, zrobilem przejsciowke zasilania i zarowno Amiga jak i wszystkie karty Zorro dzialaja OK, ale gdy podlaczam dopalacz, czy to z pamiecia czy tez bez, z kartami Zorro i bez nich - zawsze mam czerwony ekran :( Czy to mozliwe, ze ten Modecom (w sumie dosc tani zasilacz) jest slabszy niz stary zasilacz AT (chyba 200W ale nie jestem pewien bo nie ma etykiety)? W sumie moge go oddac i zamienic na cos mocniejszego ;) ale nie chcialbym robic chlopakom w sklepie klopotu jesli to nie to...
Ostatnia modyfikacja: 24.11.2010 11:20:46