[#1] WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???
Dziś odebrałem w angielskiej poczcie paczkę z 26 letnią AMIGĄ 1200. Full gier,same oryginały, kick 30.192.... workbench 3.0
Zainstalowałem, od razu pakiet na hdd 4.0 GB + PCMCIA 128 MB. Transfer bez problemu. ALE brak bibliotek i co chwila komunikat o braku plików na WHDLoad ... Ta żółtawa stronka podaje co trzeba ale dalej brak plików...

Nie wiem gdzie co zapodać ????
Szukałem na PPA i też mało tam na ten temat...

Ostatnia modyfikacja: 26.11.2010 22:02:06
[#2] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #1

kupie od ciebie tą amige za 5tyś zł.

[#3] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Skiba, post #2

Zdaje się że Cacodemon pisał o tym, że ma 30-letnią Amigę. Pomyśl ile taka jest warta!

A co do podstawowego pytania - JAKICH plików "nie ma"?

Ostatnia modyfikacja: 26.11.2010 22:24:16
[#4] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #1

Jeśli masz już daną biblioteke (plik z końcówką .library) to wrzucasz ją do katalogu libs na partycji systemowej. Zeby zobaczyć ten katalog daj: ppm na górną belke -> window -> show -> all files.
Właściwie to napisz dokładnie z czym masz problem, opisz konkretne komunikaty.
Z innej strony patrząc już troche piwa wypiłem i mogłem coś przeoczyć...

[#5] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #1

A masz jakiekolwiek rozszerzenie pamięci? Do WHDLoad przydałoby się z 4 MB Fastu, już nie chodzi o jakiegoś turbiacza. Opisz dokładniej na czym polega problem bo to trochę nieprecyzyjne jest co napisałeś. Podaj komunikat, który wyświetla Ci się na monitorze. Przeprowadź jeszcze raz instalację pakietu WHDLoad. Pobierz drugi na liście plik stąd: http://www.whdload.de/. Rozpakuj archiwum i użyj instalatora. Jeśli masz klucz rejestracyjny wrzuć np. do S:

[#6] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@pong777, post #5

Nie mogę się dopchać do TV,, jakieś głupoty..mam talent,, itp...
Ale brakowało pliku v.39 ?? cos kojarzę.
Dzięki za pomoc,, musze odczekać na turbinkę i własny TV22" specjalnie do mojej 26 letniej Amigi, dziwne że wszystkie dyskietki się bez problemu odpaliły.
Po otwarciu Amigi płyta główna wygląda na nówkę... Nawet kurzu za wiele nie ma,,,,

Bedę szukał pomocy na necie , a jak utknę na czymś poproszę Was,,
Padło o kluczu legalności WHDLoad,,, zakupię go jak trzeba... żeby Amigowcy zarabiali na siebie... OK

[#7] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@madman15, post #3

Wskaż, gdzie tak napisałem, albo zamilcz na wieki. Amigę 1000 mam z 1986 roku. NIGDY nie napisałem, że mam 30-letnią Amigę.

[#8] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #1

Tu lepiej nie pytaj o WHDLoad. Ja raz zapytałem i żałuję. Potem będą od Ciebie żądać pomnika i wiecznego uwielbienia za udzielone porady, a jak nie to w ryj

[#9] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@cacodemon666, post #8

Dlaczego wciąż tu trollujesz? Skoro tak nie lubisz PPA, to dlaczego wciąż można znaleźć tu twoje wpisy? Daj wreszcie sobie i nam spokój.
A jeśli nie potrafisz, to może administrator PPA ułatwi.
[#10] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #6

.v39 to wersja, pewnie chodzi o jakąś bibliotekę. Sprawdź raz jeszcze, tak nie pomogę.
http://whdload.de/docs/pl/need.html - tu masz wymagania, nic nie ma o żadnej bibliotece. Poczytaj dokładnie dokumentację WHDLoad, może coś robisz źle.
Klucz WHDLoad póki co nie jest ci do niczego potrzebny. Kup jak uznasz że warto, bez klucza niektóre gry się mogą nie uruchomić (wyświetlając stosowny komunikat pt. "kup se klucz") i będzie 30-sekundowe okienko przy uruchomieniu każdej gry.

@cacodemon: ty miałeś rozwiązanie podane jasno w dokumentacji i w komunikatach ekranowych, i głównie za to cię wyszydzono, w sumie się nie dziwię. A 30-letnia Amiga? Miałeś Amigę gdy Drozd szczał w kołysce, ile wtedy mógł mieć lat?
[#11] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #6

v. 39 to zapewne wersja biblioteki której Ci brakuje. Musisz też zwrócić uwagę co to za biblioteka (czyli np. graphics.library). Brakujących bibliotek szukaj np. na Aminecie.
Zwróc uwagę w dokumentacji WHDLoad na wymagania pakietu - zarówno sprzętowe jak i programowe.
[#12] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@cacodemon666, post #7

Offtop

Napisałeś na gadaczu :) Cieżko to teraz znaleźć, ale mniejsza z tym :)

/Offtop

[#13] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@Wojox, post #1

Przede wszystkim - nie bój się do zaglądania w katalogi systemowe. Otwieraj sobie śmiało Libs, C, Devs. Patrz, co tam masz, porównuj z tym, o co dany program woła.
Nie bój się podglądania startup-sequence. Nie bój się modyfikowania startup-sequence. Pamiętaj, że masz coś, co się nazywa user-startup.

Workbench to nie Windows. W AOS wszystko jest logicznie i jasno poukładane. Jak na dłoni widać proste zależności "czegoś od czegoś". Nawet przy minimalnej wiedzy o systemie, czysto dedukując, można się spokojnie połapać. Niczego nie popsujesz, nie uszkodzisz, nie zwalisz totalnie sytemu.
Trochę odwagi i wiary w soje siły! Wiedza zdobyta "własnoręcznie" - bezcenna

Z szacunkiem
Des

[#14] Re: WHDLoad ?? XXX PYTAŃ.... ???

@cacodemon666, post #8

Tu lepiej nie pytaj o WHDLoad. Ja raz zapytałem i żałuję.

Bo jakbyś się nie przemądrzał o x1000, nie mając prawie w ogóle pojęcia o AmigaOS, to by ci nikt marnego słowa nie powiedział.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem