[#1] Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?
Witam.

W końcu zabrałem się do uruchomienia PC Key1200. Jednak okazało się że interfejs jest niesprawny. Jako że Amigę przeniosłem do pecetowej obudowy typu desktop, to nie mogę korzystać z klawiatury. Innymi słowy muszę kupić jakiś interfejs - mam nawet klawierkę Infinitiv.

Do wyboru mam w zasadzie tylko dwie konstrukcje:
- PC KEY 1200
- albo taki wynalazek z allegro.

Konstrukcja Elboxu jest piekielnie droga, a ten "diwajs" z allegro to nie wiadomo co to. Moje pytanie brzmi - czy ktoś kiedyś tego allegrowego interfejsu używał/widział/zna kogoś kto to ma?

[#2] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@Red_Bullet, post #1

Witam! Ten pierwszy z elboxu to prawdopodobnie tan sam co ja mam w swojej obudowie e/box dodawany do niej standardowo swego czasu. Nie jestem z niego zadowolony gdyż nie obsługuje naciśnięcia dwóch klawiszy równocześnie (kursory) więc ciężko się gra na klawiaturze. Nie wiem, może się mylę, może to chodzi też o rodzaj posiadanej klawiatury...

[#3] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@Red_Bullet, post #1

"Gwarancja 12 miesięcy." Cycat z aukcji.

[#4] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@Mayolika, post #2

Mam tak samo na tym interfejsie.

[#5] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@Red_Bullet, post #1

Elboxowy interface nie nadaje się do gier (tak jak pisali poprzednicy - nie działają dwa klawisze na raz) - podobnie jak ten dawany z obudową Infinitiv. Ja miałem interface Vector - był też nakładany na układy scalone - działał bardzo dobrze. Myślę, że interfejsy nakładane na scalaki mają inną konstrukcję i lepiej działają. Najlepiej napisać do sprzedawcy jak działa jego towar (myślę, że sprzedawca i producent to jedna osoba :) ). Ja od niego kupowałem interface myszy - działa wyśmienicie.

[#6] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@gorzyga, post #5

Mam interfejs vectora nakładany na scalak, moge sprzedać.

[#7] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@gorzyga, post #5

Nadaje sie, nadaje - wersja na atmelu lyka kilka klawiszy.

[#8] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@fazior, post #7

No właśnie ja mam z Elboxu na Atmelu. Zdaje się że to się zowie PC Key 1200 V2.0. Skłaniam się ku wynalazkowi z allegro - cena kusząca.

Wersja z gniazdkiem PS/2 na śledziu wygląda zachęcająco i pasować będzie idealnie do projektu. Zakładam, że klawiatura Infinitiv będzie działała z tym tworem bez problemu. Zależy mi na tym by klawisze Amiga były tam gdzie być powinne. Reset jest mało istotny, bo FastATA ma odpowiednie piny.

[#9] Re: Interfejs klawiatury PC do A1200 - który?

@Red_Bullet, post #8

No i kupiłem i zamontowałem interfejs a allegro. Działa na nim wszystko, za wyjątkiem klawiszy Amiga. Nosz cholery można dostać. Klawiatura pc działa jak złoto a Infinitive nie mapuje klawiszy amigowych. Skończy się na tym że zamapuje sobie fizycznie klawisze Amiga (po prostu przełożę je w miejsce "łyndołsów".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem