[#1] I znowu Pamiec do A-500
Mam pamiec Elbox-u, jedyne co na niej napisane to A701B.zip, moze ktos wie jak to uruchomic, poczytalam troche w internecie i troche zglupialam, prosze mi wyjasnic w jak najprostszy sposob i zeby sie obylobez lutowania itp.

[#2] Re: I znowu Pamiec do A-500

@bacus10, post #1

Tu są opisane oba warianty - z lutowaniem i bez
http://www.exec.pl/forum/posts/list/401.page
bez lutowania będziesz miała nieco mniej dostępnej pamięci z tego co zrozumiałem (nie posiadam takiego rozszerzenia, więc nie wiem na 100%)

Ostatnia modyfikacja: 06.12.2010 18:04:21
[#3] Re: I znowu Pamiec do A-500

@adam_mierzwa, post #2

No to mam problem, moja 500 ma jeszcze orginalne plomby, nie ruszane

[#4] Re: I znowu Pamiec do A-500

@bacus10, post #3

ja bym zostawił :)

[#5] Re: I znowu Pamiec do A-500

@Skiba, post #4

Bacha, słuchaj, ja bym nie ruszał tych plomb. Teraz znaleźć Amigę z oryginalnymi plombami to nie lada wyczyn. Pod warunkiem, że te plomby są oryginalne.

[#6] Re: I znowu Pamiec do A-500

@parallax, post #5

Wszystkie sa orginalne i wyczailam pod klapka przeloncznik Kickstartow :D

Dodam jeszcze, ze jest naklejka ochronna na napisie Commodore A 500

Ostatnia modyfikacja: 06.12.2010 19:45:50
[#7] Re: I znowu Pamiec do A-500

@bacus10, post #6

wrzuć fotki do graffiti :D

[#8] Re: I znowu Pamiec do A-500

@bacus10, post #6

Eeeee, jak jest przełącznik kickstartów pod klapką to ktoś MUSIAŁ zerwać oryginalne plomby żeby Amigę rozkręcić i założyć przełącznik kickstartów.
Być może moja wyobraźnia jest ograniczona, ale nie znam innego sposobu żeby założyć przełącznik kickstartów bez rozkręcania Amigi.
No chyba że przełącznik kickstartów jako oddzielne urzadzenie wpinany w złącze rozszerzeń z lewej strony A500, ale to inna bajka przecież.
[#9] Re: I znowu Pamiec do A-500

@stachu100, post #8

Plomby sa orginalne, mam nawet fakture po niemiecku, wychodzi z niej ze amisia byla kupiona z wieloma akcesoriami :D

[#10] Re: I znowu Pamiec do A-500

@bacus10, post #9

To w takim razie plomby są ze sklepu który te akcesoria montował. A oryginalne plomby Commodore zostały zerwane.
[#11] Re: I znowu Pamiec do A-500

@stachu100, post #10

Ale i tak szkoda zrywac, wsadzilam do niej 512kb :D

A te 2mb ktos mi bedzie musial uruchomic na innej 500

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem