[#1] Amiga 500 problem z klawiaturą
Witam kupiłem Amigę 500, odpaliłem ją , obraz jest dźwięk jest, tylko że caps lock miga i klawiatura tak jakby nie działa, więc nie wiem co jest, jeśli ktoś zechce udzielić porady będe wdzięczny aha, próbowałem naciskać przyciski na joysticku. Czy myślicie że da radę znaleźć sklep, który by coś zrobił w tej sprawie, a jeśli sam mam coś zrobić to proszę o dokładne porady.
[#2] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@Scorn12, post #1

Może zdziwi Ciebie moja rada która brzmi:
"Kup inną 100% sprawną A500".

A tą z problemem wystaw na Allegro jako "nie działąjąca" lub "z problemem".
Zaoszczędzisz w ten sposób masę czasu, pieniędzy i nerwów; uwierz mi.
[#3] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@stachu100, post #2

Oby tylko nie jako "nie mam jak sprawdzić"

[#4] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@Scorn12, post #1

ja mysle ze wystarczy kupic inna klawiature
jesli amiga sie odpala i dzial a caps lock miga to pewnie wina kontrolera mitsumi.

[#5] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@HOŁDYS, post #4

Co to znaczy kupić inną klawiaturę, wymienić całą amigę? Ja myślę oddać ją do jakiejś naprawy ,albo coś, albo dokupić ten kontroler bo chciałem ją naprawić. Nie wiem, dopiero co kupiłem ją . Pozdrawiam
[#6] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@stachu100, post #2

Ja bardzo chetnie te uszkodzona A500 przygarne :) pobawie sie troche i moze uda sie ja postawic na nogi :)

[#7] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@Scorn12, post #5

Dlatego jeszcze raz powtarzm moją radę:
""Kup inną 100% sprawną A500".
[#8] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@Scorn12, post #5

naprawa bedzie nie oplacalna - koszt robocizny i "nowych czesci " moze przewyzszyc koszt calej nowej amigi (tak jak stachu sugeruje)
moze ci sie poszczesci i kupisz sprawna kalwaiature prosta przekladka i amiga bedzie dzialac ..

daj link do aukcjie gdzie kupiles ta amige

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2010 10:42:31
[#9] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@HOŁDYS, post #8

Nie obchodzi mnie to :) Naprawilem juz kilka padnietych plyt A500 rev 6 i rev 8, mam pelno klawiatur, klawiszy i kontrolerow klawiatur i mysle, ze jest duza szansa ze i z tym sobie poradze.
A grzebanie w A500 traktuje jako hobby i zabawe. No i przy okazji lutowania scalaczkow na plytach ciagle ucze sie elektroniki :)

[#10] Re: Amiga 500 problem z klawiaturą

@Czarek, post #9

Sprawdź zasilacz, na mojej A500 migał CapsLock na klawiaturze, jak podłączyłem ją pod padający zasilacz od A600.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem