[#1] Problem z Grafika w Grach Ami 500
Witam

Nie dawno kupilem Amige za Symboliczne 20 Euro

uzylem Amiga Explorer do zrzucenia kilku Gierek z Dzialu Rodzynki

Amiszka ma dodatkowo 512 KB pod klapka

podczas grania np Pechowy Prezent

Glowny bochater podczas akcji postac sie mnozy tak jakby duch za nim szedl i widac cien widac zaklamania w grafice krzaczki itp

Gra Franko nawet sie nie odpala

w sumie podczas ladowania z pierwszej dyskietki pokazuje sie intro
nawet udalo mi sie dojsc do Menu glownego i wybrania postaci i zonk amiga sie resetuje

kiedy probuje odpalic gre ponownie dyskietka nieraczy zaladowac wszystkiego kompletnie czasami dojdzie do intro a czasami juz podczas reklam wyskakuje blad

probowalem z gra Rick dangerous.
Gra sie odpalila popykalem chwile i Wylaczylem Ami. SProbowalem ponownie zaladowac gre i zonk read write error...
Po resecie amigi znowu na probe i odziwo gra sie zaladowala

Workbench ladnie sie laduje od deski do deski.

Czasami jak wloze dyskietke jest trzask guzika i dopiero po kilku sekundach kolejny trzask i dyskietka sie Ładuje

Podejrzewam ze siada Albo dodatkowe 512kb (wyciagnelem stara baterie bo widac bylo ze sie wylala) jednak workbench nie klamie i wykazuje te dodatkowe 512 kb

albo Stacja dyskietek nie osiaga tego co kiedys

z 50 dyskietek jakie dostalem udalo mi sie sformatowac bez zadnych badow tylko 10 sztuk

Moze to byc Stacja Dyskietek ?? psuje cala zabawe podczas gry ??

czy moze 512 kb ??

jeszcze mialem taki problem ze stacja dyskietek. Wkladalem dyskietke obojetnie jaka, rączka z dyskietka znikala dwa razy stuklo tak cichutko i ponownie wrocila rączka XD i tak po dobrej godzinie meki i dobrych stu slow na litere K. stacja znowu ruszyla

[#2] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@janikjgora, post #1

Weź się spręż i jeszcze raz, ale po polsku, a nie w pidgin opisz, co Ci nie bangla. Wtedy (może) ktoś coś zasugeruje i doradzi.
Nie grałem nigdy we Franko, ale tak sobie dumam - może ta gra potrzebuje ECS - czyli lata na A500+ i A600, ale na Pięćsetce nie ruszy?

Z szacunkiem
Des

[#3] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@Des, post #2

co mnie martwi to bledy w grafice podczas grania
Czy to wina Ram
czy Stacji dyskietek ktora niedokladnie zczytuje dane ??

Tylko tyle

[#4] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@janikjgora, post #3

Stawiam na stację dyskietek. Możesz w prosty sposób przerobić pecetową stację do Amigi. Jeśli chodzi o dyskietki to widziałem ostatnio w Carrefourze po 8,90 zł za paczkę 10 sztuk firmy Emtec. Wypróbowałem je z Amigą - działają bez zarzutu.

[#5] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@Nightmare777, post #4

wlasnie zauwazylm ze mam PCetowa Samsunga SFD-321B

Jeszcze musze kupic Lutownice bo swoja zostawilem 1100 Km stad

a bylem dziisaj w realu i widzialem dyskietki niepamietam co za firma byla koszt 5.60 Euro za 10 Sztuk no coz trzeba je wyprobowac Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz jutro bede sie z tym wszystkim bawil

[#6] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@Des, post #2

Des,Franko ruszy na A500(OCS) bez problemu. Miałem, grałem.

[#7] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@janikjgora, post #1

Wina stacji i po części zurzytych dyskietek.

[#8] Re: Problem z Grafika w Grach Ami 500

@Banderas, post #7

Zem sie przestrachal XD

jesscze raz nagralem Francuza na dyskietki tym razem na inne i ladnie chodzi jak talala

ale dzisiaj bede przerabial pcetowa i zobaczymy co z tego wyjdzie

Dzieki i Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem