Witam, po cięźkich bojach ( bo nie jestem [jeszcze] zaprawionym amigowcem :) ) udało mi się zainstalować kartę sieciową (thompson speedtouch 110). By nawiązać połączenie z netem zainstalowalem najpierw AmiTCP ale nie chciało działać, na forum czytałem źe nie obsługuje DHCP.
Mam neostradę do tego ruter (Airlive wt 2000 arm) i dynamiczne przypisywanie IP, i raczej na stałe IP nie da się zmienć. Przynajmnie nie widziałem tam takiej opcji.
Postawiłem Miami DX. Udaje mi się nawiązywać połączenie z routerem ( pingowanie z pod konsoli ok i na karcie miga dioda "active") ale jak odpale np AmiFTP, to program ten zachowuje się jakby połączenia z internetem nie było, to samo z Amiweb (i dioda nie miga).
W konfiguracji Miami wybierałem Ethernet i Internet potem ustawiałem adres IP amigi, maske i bramę na DHCP. I tutaj zastanawiająca rzecz gdy przypisałem adres routera na sztywno to Miami nie chciało się połączyć ( a przecieź adres IP routera jest stały) . Wszystko musi być ustawione na dynamiczne by działało połączenie z routerem. Próbowałem konfigurować teź według poradnika na strone ale nie wiem gdzie jest w MiamiDX przycisk Lan Connect
Kombinowałem, ale juź brakuje mi pomysłów co z tym zrobić źeby dostać się do internetu, a nie tylko do lokalnej sieci. Czy moźe ktoś poratować?