[#1] A1200 cf4gb problem z partycjami
elo
mam taki problem, właśnie dostałem amige 1200, wpiąłem w nią CF 4GB, odpaliłem HDToolboxa, podzieliłem na 4 różne patycje, reset i widzi tylko pierwszą partycje, jak przytrzymam 2 klawisze mychy to widać wszystkie i w HDToolboxie też widać wszystkie a na blacie niema ?
co jest grane nie wie może ktoś?

[#2] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@QUAD, post #1

jaki masz ROM ?
cos prawdopodobnie zle zrobiles
polecam sprawdzic zakladke Advenced Automount

[#3] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@HOŁDYS, post #2

rom 3.1, advenced automount zaznaczone, pierwsza partycja ma 400mb, druga ma coś kolo 1,8Gb trzecia też ponad giga i czwarta znowu mała. pierwsza i ostatnia botująca

[#4] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@QUAD, post #3

z kartami CF sa problemy - czy to jest 4 GB Kingston z Kwatkiem ?

[#5] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@HOŁDYS, post #4

Jest to Sundisc ultra 2, oryginał nie podróbka, przeglądałem fora i ponoć działa elegancko z amigami.

[#6] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@QUAD, post #5

Sundisc ultra 2

A jednak podróbka... Oryginały nazywają się "SanDisk".
[#7] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@stachu100, post #6

nie miałem karty w ręce i walnąłem byka :), jest napisane sandisk, na 100% jest to oryginał, właśnie instaluje system od nowa, zrobiłem 3 partycje z czego na blacie pojawiły się tylko 2, więc odpaliłem jeszcze raz hdtoolboxa i zrobiłem 2 partycje, obie są teraz widoczne i tak już to zostawię :) w każdym razie dzięki za pomoc oraz szybką reakcje.

[#8] Re: A1200 cf4gb problem z partycjami

@QUAD, post #7

spokojnie takiej karty 2 GB uzywam do przenoszenia danych w A600 i dziala
Jaki zaladowales FileSystem do RDB ? i czy mozesz sformatowac te partycje DH1: DH2: DH3: ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem