[#1] A1200 i problem z whdload
Mam amige 1200 + cf4gb +pcmcia 512mb + rozszerzenie rca120 ram card 4mb. Gdy zrzucam dema z adf na dyskietki i je odpalam to wszystko działa poza jednym demem sanity - world of commodore (demo startuje ale po jakimś czsie wyskakuje system erorr). Demo działa poprawnie jak wyciągnę rozszerzenie ram. Zainstalowałem sobie classic workbench i nie moge odpalić dem ani gier pod whdload. Niektóre startują, inne wcale. Przeważnie wyskakuje okno z następującym komunikatem exception "illegal instruction" ($10) at $790c79fc occured (ten adres po at się zmienia). Sprawdzałem amigę memcheckem ale pokazuje że nie ma błędów. W Workbenchu pootwierałem kilka programów aby zapełnić pamięć i też wszystko działa. Kartę cf podpiąłem pod pc i pod winuea startuje system i dema, gry działają. Sprawdzałem na zasilaczu od a600 ale to nic nie daje.
Czy wiecie jak zainstalować fat95?
Pozdrawiam

[#2] Re: A1200 i problem z whdload

@mariusz_ino, post #1

FAT95 na piechotę czyli ręcznie skopiować zawartość C:, L: i Devs: do odpowiedników na dysku systemowym.

Nie używam whdload ale chyba on nie zwalnia z wyłączenia "keszy" procka i przełączenia grafiki z AGA ma OCS ?

Skoro masz A1200 i A600 to stare gry uruchamiaj na A600.

Pozdrawiam
[#3] Re: A1200 i problem z whdload

@RadoslawF, post #2

Głównie chodzi mi o dema. 600 obecnie chyba umiera ale po świętach będę próbował ją reanimować. Whdload jest wygodny bo nie trzeba żaglować dyskietkami tym bardziej że mam 4gb cf jako hdd.

[#4] Re: A1200 i problem z whdload

@mariusz_ino, post #3

Dema to wynalazki które wieszają komputer bo ma inna konfigurację niż używana przez programistę.
Trzeba przywyknąć lub mieć co najmniej trzy Amigi i pamiętać które demo na którym działa.

Pozdrawiam
[#5] Re: A1200 i problem z whdload

@RadoslawF, post #4

Może po prostu by odpalać dema z whdload ma za mało pamięci. Też mi sie tak zdarza gdy przełączę z 8 na 4 mb fastu. Wywala wtedy różne błędy ale takiego nie widziałem. Trochę dem odpaliłem ( z dyskietki lub whd ), bo też uwielbiam je oglądać i nie zauważyłem by któreś nie chciało działać, a jeśli nie działało to adf był zepsuty. Z whd staruje jak do tej pory wszystko.

[#6] Re: A1200 i problem z whdload

@mariusz_ino, post #1

Witam,

A sprawdzałeś na EAB http://eab.abime.net/showthread.php?t=38521. ? Tam był podobny problem i został rozwiązany.

Pozdrawiam

[#7] Re: A1200 i problem z whdload

@asman, post #6

Sukces!
Sformatowałem inną kartę cf tym razem na amidze a nie pod emulatorem. Potem postawiłem system na emulatorze podpiąłem tą kartę cf i wszystko przerzuciłem. Wszystko działa!
Dziękuje i życzę Wesołych Świąt.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem