[#1] a1200 escom i fdd
elo
mam pytanie, na jakiej grze sprawdzić czy amiga czyta NDOS, mam kilka gierek, i nie działają ale nie wiem z jakiego powodu, dlatego ze mam kickstart 3.1 czy że stacja jest nie przerobiona, płyte mam rev 2B, uruchamiałem np. canon fodder, bckid, super frog i jeszcze kilka gier, żadna nie działa

[#2] Re: a1200 escom i fdd

@QUAD, post #1

Stacja dysków w A1200 od ESCOM to stacja od PC i nie generuje sygnału READY, dlatego nie działają gry NDOS i trzeba robić małą przeróbkę

http://aminet.net/package/docs/hard/Floppy_fix

Ostatnia modyfikacja: 24.12.2010 12:08:47
[#3] Re: a1200 escom i fdd

@rafgc, post #2

mam jeszcze flopa z nie dzia łającej a1200 od commodore ale jak ją podłączyłem to wcale nic nie czyta :)

[#4] Re: a1200 escom i fdd

@QUAD, post #3

A próbowałeś włożyć dyskietkę do stacji a potem włączyć amigę?

Generalnie, to w stacji dysków od Escomowskiej A1200 powinno się sprawdzić, czy ma gdzieś na płytce wyprowadzenie sygnału READY i ten sygnał poprowadzić do taśmy, przy tej przeróbce z diodą, mogą być problemy przy zapisie w grach NDOS.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem