[#1] pci.library ver.9.7
Czy ktoś już może testował prezent gwiazdkowy Elboxu? Jestem poza domem więc nie mam jak zainstalować i wypróbować ale bardzo jestem ciekaw zwłaszcza w kontekście alokacji pamięci dla AOS.
[#2] Re: pci.library ver.9.7

@alekc, post #1

Tak ja zainstalowalem.
Po odpaleniu kompa z z nowa wersja tej biblioteki dostalem 3MB w prezencie na karcie graficznej. Bo tylko tyle udostepnilem dla systemu.

Oto co pokazal ShowConfig:

Node type $A, Attributes $2005 (FAST), at $82C02C00-$82EFFFFF (~3.0 meg)
[#3] Re: pci.library ver.9.7

@alekc, post #1

9.7? A nie 9.6?

[#4] Re: pci.library ver.9.7

@mailman, post #3

Ano dziś na skrzynce mailowej niektórzy dostali od Elboxu pci.library ver. 9.7. OK

[#5] Re: pci.library ver.9.7

@mailman, post #3

O wersji 9.7 kazdy zarejestrowany wlasciciel Mediatora dostal wiadomosc na emaila z swiatecznymi pozdrowieniami.
[#6] Re: pci.library ver.9.7

@alekc, post #1

Nie wiem dlaczego, ale wrzuceniu tej biblioteki do Libs: Amiga nie dziaîa. W pewnym momecie zatrzymuje sie i nie wyrzuca űadnego komunikatu o bîedzie. Nie dziaîa teű FastEthernet. device i spider.device.

[#7] Re: pci.library ver.9.7

@Olek, post #6

A pozmieniales odpowiednie ustawienia za pomoca MedConfiga, tak jak pisalo w emailu?
[#8] Re: pci.library ver.9.7

@Phibrizzo, post #7

Ukîony aű do samej ziemi, wielkie dzieki. Zapomniaîem o zworce 4/8 MB . Teraz juű wszystko dziaîa :). A jak udostepniîeô wiecej pamieci?

Ostatnia modyfikacja: 25.12.2010 15:07:05
[#9] Re: pci.library ver.9.7

@Olek, post #8

Ustawia sie to w zmiennej EnvArc:Mediator/VoodooMem (albo jesli masz Radeona w RadeonMem).
Wpisujesz tam ile pamieci karty GFX przydzielasz dla P96. Reszta jest dodawana do systemu.
Mi ilosc pamieci zasugerowal MedConfig po zaptaszkowaniu jakie mam rozszerzenia w Mediatorze.
[#10] Re: pci.library ver.9.7

@Phibrizzo, post #5

a to ciekawe bo wyglada na to ze ja juz nic nie dostaje. albo zbyt dlugo niczego nie kupowalem albo nazwaracalem glowy o poprawki sterownikow i zbanowali mnie.
[#11] Re: pci.library ver.9.7

@wawrzon, post #10

Witam.
Właśnie sprawdziłem pocztę i okazało się że też otrzymałem linka do ściągnięcia nowego softu z Elboxu.

Problem polega na tym że ja już od długiego czasu nie mam Amigi 1200 i teraz chciałbym wypisać się od nich ale nie wiem jak .

Jak znajdę trochę natchnienia to poszukam na tej ich stronie mojego profilu i sie wykasuję .

Pozdro

[#12] Re: pci.library ver.9.7

@Piotr Myszkowski, post #11

Myślę, że wystarczy do nich napisać mejla - tyle samo czasu (o ile nie mniej) zajmie Ci to niż napisanie posta na forum, a na pewno mniej niż szukanie swojego profilu na ich stronie (którego raczej nie ma;).

[#13] Re: pci.library ver.9.7

@grxmrx, post #12

będę musiał pobawić się trochę Translatorem ponieważ nie znam angielskiego

[#14] Re: pci.library ver.9.7

@Piotr Myszkowski, post #13

Napisz do nich w języku polskim, zrozumieją.
[#15] Re: pci.library ver.9.7

@grxmrx, post #14

dzieki za radę , natchnie mnie ochota to do nich napisze
podzro
;)

[#16] Re: pci.library ver.9.7

@alekc, post #1

Nareszcie miałem chwilę żeby zainstalować nową bibliotekę i wszystko pięknie śmiga pod OS 3.9 :D

Jednak uwaga: w zaleceniach jest wykorzystanie MedConfiga 1.9 - ja go nie miałem na płycie CD z Mediatorem, ale jest on w MM CD 2.0 który takżem można pobrać z ich strony. Teraz wypada tylko poczekać na testy porównawcze Radeon i Voodoo vs ZorRam ;)

Super że ELBOX wypuścił taki prezent gwiazdkowy. Wielkie dzięki :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem