Czy ktoś już może testował prezent gwiazdkowy Elboxu? Jestem poza domem więc nie mam jak zainstalować i wypróbować ale bardzo jestem ciekaw zwłaszcza w kontekście alokacji pamięci dla AOS.
Tak ja zainstalowalem.
Po odpaleniu kompa z z nowa wersja tej biblioteki dostalem 3MB w prezencie na karcie graficznej. Bo tylko tyle udostepnilem dla systemu.
Oto co pokazal ShowConfig:
Node type $A, Attributes $2005 (FAST), at $82C02C00-$82EFFFFF (~3.0 meg)
Nie wiem dlaczego, ale wrzuceniu tej biblioteki do Libs: Amiga nie dziaîa. W pewnym momecie zatrzymuje sie i nie wyrzuca űadnego komunikatu o bîedzie. Nie dziaîa teű FastEthernet. device i spider.device.
Ustawia sie to w zmiennej EnvArc:Mediator/VoodooMem (albo jesli masz Radeona w RadeonMem).
Wpisujesz tam ile pamieci karty GFX przydzielasz dla P96. Reszta jest dodawana do systemu.
Mi ilosc pamieci zasugerowal MedConfig po zaptaszkowaniu jakie mam rozszerzenia w Mediatorze.
a to ciekawe bo wyglada na to ze ja juz nic nie dostaje. albo zbyt dlugo niczego nie kupowalem albo nazwaracalem glowy o poprawki sterownikow i zbanowali mnie.
Myślę, że wystarczy do nich napisać mejla - tyle samo czasu (o ile nie mniej) zajmie Ci to niż napisanie posta na forum, a na pewno mniej niż szukanie swojego profilu na ich stronie (którego raczej nie ma;).
Nareszcie miałem chwilę żeby zainstalować nową bibliotekę i wszystko pięknie śmiga pod OS 3.9 :D
Jednak uwaga: w zaleceniach jest wykorzystanie MedConfiga 1.9 - ja go nie miałem na płycie CD z Mediatorem, ale jest on w MM CD 2.0 który takżem można pobrać z ich strony. Teraz wypada tylko poczekać na testy porównawcze Radeon i Voodoo vs ZorRam ;)
Super że ELBOX wypuścił taki prezent gwiazdkowy. Wielkie dzięki :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.