[#1] FastATA 4000 - przerwania
Ktoś może wie czy kontroler FastATA 4000 generuje sprzętowe przerwania? W dokumentacji można znaleźć stwierdzenie "Use polling for find interrupt for devices, see FastATA Int Status Register". Nie wiem czy to się odnosi do braku sprzętowego przerwania, czy do tego, że jak już przerwanie nastąpi to trzeba sprawdzić rejestr, który zawiera informacje o tym, którego kanału IDE dotyczy przerwanie...

Albo może podpowiedź jak sprawdzić to w AmigaOSie?

Ostatnia modyfikacja: 06.01.2011 21:16:07
[#2] Re: FastATA 4000 - przerwania

@strim, post #1

ja nie wiem ale support@elbox.com bedzie wiedzial

[#3] Re: FastATA 4000 - przerwania

@HOŁDYS, post #2

Z pobieżnej analizy wynika, że nie ma sprzętowego przerwania. Ale zapytam się supportu jeszcze. Swoją drogą nie byłeś zbyt pomocny :P.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem