[#1] Problem z pamiecia do a 600
Problem polega na tym, ze amisia raz ja widzi a raz nie,taki stan rzeczy trwal dwa dni a dzisiaj to juz wogule nie widzi, zmartwilam sie bardzo, czy jest szansa na uratowanie, bateria zostala juz dawno wylutowana,

[#2] Re: Problem z pamiecia do a 600

@bacus10, post #1

Jak umiesz, to przemyj styki denaturatem. Moűe sâ brudne.

[#3] Re: Problem z pamiecia do a 600

@bacus10, post #1

jaki to model ? pamiec w ZIP czy DIP (podstawki) ?

[#4] Re: Problem z pamiecia do a 600

@HOŁDYS, post #3

Na pamieci napisane jest HL2 - VO RAM-1MB REV.A, to jest ta pamie co sie pod klapke wklada

[#5] Re: Problem z pamiecia do a 600

@bacus10, post #4

Jak wyűej napisaîem, zacznij od denaturatu i paîeczki do czyszczenia uszu. Przemyj zîâcze krawëdziowe, w to zîâcze wpinasz pamiëc.

[#6] Re: Problem z pamiecia do a 600

@Olek, post #5

czyscilam i nic to nie dalo :(

[#7] Re: Problem z pamiecia do a 600

@bacus10, post #1

Prawdopodobnie jest jakiś zimny lut i przelutowanie wszystkich punktów lutowniczych może pomóc, może też być pęknięta jakaś ścieżka, wtedy trzeba działać z miernikiem i na końcu uszkodzenie którejś kości, wtedy trzeba wymienić o ile się w ogóle dostanie. Styki w złączu pamięci mogą też słabo łączyć i jeżeli jest możliwość to je przemyć i podoginać.

Ostatnia modyfikacja: 11.01.2011 21:36:04
[#8] Re: Problem z pamiecia do a 600

@rafgc, post #7

przyszla mi druga pamiec i blokuje mi komputer, pojawia sie tylko szary ekran, naprawia moze ktos na forum pamieci :(

[#9] Re: Problem z pamiecia do a 600

@bacus10, post #8

A może przyczyną jest sama amiga a nie rozszerzenie? Pamięci raczej nikt nie naprawia oficjalnie lub zawodowo, ale są ludzie, którzy by w stanie "rzucić okiem" na taką konstrukcje. Kwaku85 może Ci sprawdzić tą pamięć pod kątem uszkodzeń ścieżek/lutów, tylko nie wiem, czy ma A600. Ostatecznie mógłbym się "podłożyć", ale dopiero gdy nikt nie będzie chciał Ci pomóc.

Ostatnia modyfikacja: 11.01.2011 22:01:26
[#10] Re: Problem z pamiecia do a 600

@rafgc, post #9

Pamieci sprawdzalam na trzech 600 i wszedzie objawy te same amigi mam z roznymi rewizjami plyt

[#11] Re: Problem z pamiecia do a 600

@bacus10, post #10

no to masz pecha, pozostaje Ci jedynie poszukać kogoś, kto Ci te płytki przejży

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem