[#1] karta CF z 1200 do 4000?
Czy są jakieś przeciwskazania/problemy dlaczego karta CF działająca pod 1200 nie działa pod 4000?
TIA

[#2] Re: karta CF z 1200 do 4000?

@carrion, post #1

A dlaczego miałaby nie działać? No chyba że problem leży po stronie adaptera IDE-CF. Ten dedykowany A1200 ciężko podłączyć do A4000.
[#3] Re: karta CF z 1200 do 4000?

@kmilota, post #2

mam przejściówkę cf/ide z odpowiednim złączem (szerokie), które pasuje do a4000, ale z jakichś powodów karta cf, która działa w a1200 w a4000 nie działa.
zdziwiło mnie to zupełnie bo też myślałem że powinno bez problemu działać a tak nawet nie mam pojęcia co może być problemem...
jakieś pomysły?

[#4] Re: karta CF z 1200 do 4000?

@carrion, post #3

Karty CF mają swoje fochy, ta sama karta potrafi działać na jednej A1200 a na drugiej już nie.

Tak w ogóle to się zastanawiam, czy np wersja scsi.device ma coś do gadania w przypadku obsługi kart CF.

[#5] Re: karta CF z 1200 do 4000?

@carrion, post #3

Oczywiście zasilanie jest podłączone do tej przejściówki? A jak z ustawieniem MASTER/SLAVE ?
[#6] Re: karta CF z 1200 do 4000?

@kmilota, post #5

- zasilanie podzłączone
- ustaiona na master jako że nie ma innych urządzeń

[#7] Re: karta CF z 1200 do 4000?

@carrion, post #6

Sprawdź jeszcze w A1200 czy jednak interfejs nie padł podczas przekładania.
Wystartuj A4000 z dysku podpiętego do innego kontrolera (jeśli masz) lub z dyskietki i sprawdź czy program do partycjonowania widzi urządzenie.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem