[#1] Proszę o pomoc - M-Tec 68020-i
Witam,

posiadam kartę turbo M-Tec 68020-i. Zamontowałem ją w mojej CDTV i niestety nic. Próby różnych ustawień nic nie dały (przestawiania zworek). Karta działa tylko w trybie A500 i wtedy puszcza stary procesor M68000 (ja mam trochę lepszą odmianę tego proca - może w tym problem? - r10). Skład konfiga CDTV: przełącznik kickrom 1.3/3.0, ram 2mb, scsi i karta turbo. Karta bez dodatkowego osprzętu ww. i w podstawowej konfiguracji też nie działała. Nie posiadam A500 aby się na 100% upewnić.
Proszę Was o pomoc gdyż ja sam nie potrafię jej naprawić.

[#2] Re: Proszę o pomoc - M-Tec 68020-i

@mmaaxx, post #1

Wrzuc jakies fotki tej karty bo jestem ciekaw o co kaman??? OK
[#3] Re: Proszę o pomoc - M-Tec 68020-i

@mmaaxx, post #1

wyciagnij Elbox CDTV 2 MB FAST i sproboj wtedy

[#4] Re: Proszę o pomoc - M-Tec 68020-i

@HOŁDYS, post #3

Karta była montowana bez rozszerzenia pamięci, bez kicka i przy wyłączonym scsi. Zdjęcie zapodam jak tylko dobiorę się do aparatu.
Próbowałem różnych kombinacji. Kick, bez kick, ze scsi, bez scsi, z elbox`em, bez elboxa, z przełączaniem różnych zwor na turbo, bez koprocesora, bez 4 mb ramu ... pomysły mi się wyczerpały. Dziwne jest to że procesor M68020 trochę się grzeje - czyli coś tam chyba działa. Jednak turbo tylko ze zworą pod A500 rusza...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem