[#1] Czytnik PCMCIA do drugiej CFki
Chciałbym schować kartę CF do środka Amigi a do przenoszenia danych używać drugiej karty CD podłączanej do czytnika kart CF na PCMCIA (Amiga 600). Doczytałem na forum jednak że nie każdy czytnik będzie pasował.

Czy więc przykładowy czytnik z linku:

http://allegro.pl/czytnik-kart-cf-na-pcmcia-i1417775528.html

(to nie reklama tylko pytanie - pls nie kasować)

będzie dobry?

Ew. jeśli nie to czy mógłbym prosić o namiar na właściwe czytniki?
[#2] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@friedrich, post #1

Każdy czytnik pasuje. To przecież jedynie zwyczajna przelotka. Nie należy tylko pomylić adaptera PCMCIA-CF z CardBusem.

Natomiast problemy występują nie z adapterami, ale z samymi kartami CF. Przeszukaj Forum PPA, często i sporo o tym dyskutowano. Na pewno znajdziesz odpowiedź.

Z szacunkiem
Des

[#3] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@Des, post #2

A czy to co dałem w linku jest czytnikiem CF na PCMCIA?

Głupie pytanie pewnie ale dla mnie to nowy temat.
[#4] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@friedrich, post #3

Wygląda, że jest to zwykłe PCMCIA, ale możesz rozwiać wątpliwości zadając pytanie sprzedającemu. Powinien wiedzieć co sprzedaje, a w razie pomyłki, będzie podstawa do reklamacji.

[#5] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@friedrich, post #1

[#6] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@Kitech, post #5

Czy taką kartę można skonfigurować jako RAM?

[#7] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@tom256, post #6

Nie, do tego są zupełnie inne karty typu SRAM. Tych możesz użyć tylko jako dysku.

[#8] Re: Czytnik PCMCIA do drugiej CFki

@Mordimer, post #7

lub DRAM .. maksymalny rozmiar takiego FAST RAMU przez PCMCIA 4 MB

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem