@mars,
post #8
Filmy odpalają się kiedy ogląda się je bezpośrednio z froggera z ominięciem froggui i jako źródło dźwięku ustawione jest audio.device a nie AHI.
Czyli masz źle skonfigurowane AHI, albo coś nie tak z instalacją.
Chce w ten sam sposób przerobić def_avi, żebym nie musiał cały czas tego wklepywać i pytanko w którym miejscu w def_AVI wpisuję ten parametr AOUTPUT=ADEV? Próbowałem już parę kombinacji i wywala mi cały czas failed returncode
To musisz ustawić w tooltypach ikony Froggera. Czyli zaznaczasz ikonę Froggera i dajesz informacje z menu Workbencha. Tam ustawiasz wszystkie parametry funkcji (czyli tooltype) i zapisujesz (pamiętaj, aby zaznaczyć "workbench" w sposobie uruchamiania programu).
Aby ustawić defikonę dla plików avi, należy skorzystać z programu deficons (w OS3.5/3.9 jest składnikiem systemu). Nie pamiętam dokładnie jak tam realizowało się przywiązania do pliku, ale musisz "nauczyć" system rozpoznawać typ pliku (w tym wypadku pliku avi). Tutaj też będziesz musiał wskazać z jakiej "odpalarki" ma włączyć się dany typ pliku (czyli w twoim wypadku wskazujesz Froggera). Tak możesz zrealizować przywiązania do wszystkich typów plików.
Oczywiście to w telegraficznym skrócie. Chłopaki pewnie mnie jeszcze poprawią, a jeżeli jakaś część wypowiedzi jest niezrozumiała to pisz - pomożemy.