[#1] Nowy użytkownik
Witam!
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Amigi 500. Poszukuję różnych informacji, wskazówek, ciekawych tricków, krótko mówiąc, wszystkiego co wiecie. Z góry dziękuję, za każdą, nawet najmniejszą radę. :D
Pozdrawiam! :)

[#2] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #1

Dyskietki wkładasz z prawej strony amigi :P Mam nadzieję że pomogłem heheh.

A tak na poważnie to pytaj o co chcesz, bo tak to ogólnikowo to nikt ci nie odpowie na to pytanie :)

Ostatnia modyfikacja: 14.02.2011 15:49:50
[#3] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #1

jest FAQ na forum .. i wyszukiwarka
wiekszosc nurtujacych cie pytan znajdziesz wlasnie tam

http://www.ppa.pl/faq.html

Ostatnia modyfikacja: 14.02.2011 15:58:39
[#4] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #1

Dobrze, w takim razie mam dwa pytania:
1. Skąd wziąć Workbench 1.3? (kupiłem amigę bez dyskietki WB)
2. Czy myszkę można zastąpić czymś innym (np. joystickiem), lub jak naprawić/gdzie kupić kupić starą mysz (oglądałem na allegro, ale w większości są niesprawdzone).
Z góry dzięki za odp. :)

[#5] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #4

http://www.efunzine.com/
tu możesz kupić większość rzeczy do Amigi również myszy lub przejściówki by podłączyć mysz pecetową
[#6] Re: Nowy użytkownik

@vegeta, post #5

Polecam z allegro przelotke na USB, duzo modeli myszek na tym smiga, a kosztuje to to 35 zl. Dziala mi na tym A4Tech GLaser za 29 zl ;).

Odnosnie samej Amigi 500, musisz brac pod uwage, ze to byl najubozszy model ze wszystkich produkowanych (A1000 nie biore pod uwage).

Co chcesz na niej robic?
Jesli grac, to problemu nie ma, poczytaj na temat przenoszenia danych z dyskietek ADF kabelkiem (null modem) na dyskietki przez stacje w Amidze. Na Amidze 500 zdecydowana wiekszosc gier "z tamtych lat" bedzie smigala.

Jesli chcesz sie pobawic systemem, to OS 1.3 bedzie jedynie ciekawostka przyrodnicza.

[#7] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #1

Poszukaj sobie trochę trików do gierek, dobry joystick i graj ile dusza zapragnie!

Ostatnia modyfikacja: 14.02.2011 17:33:49
[#8] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #4

Grałeś w Superfroga? Polecam!

[#9] Re: Nowy użytkownik

@parallax, post #8

Nie grałem w Superfroga, ale wiem, że jest to jedna z bardziej kultowych gier i mam zamiar ją zdobyć w najbliższym czasie ;)

[#10] Re: Nowy użytkownik

@Phony, post #9

To ja dorzuce The Settlers (duuuzo czasu zajmuje) i Gunship 2000 :)

Ostatnia modyfikacja: 14.02.2011 22:32:34
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem