[#1] stacja slim do ami
Witam
od jakiegoś czasu se myślę że fajnie by było mieć 2 staje w desktopie.
tak se myślę czy moża przerobić stację slim od laptopa( mam od apple 1400cs)????????????????????????????
[#2] Re: stacja slim do ami

@arek5087, post #1

Też kiedyś o tym myślałem, jednak porzuciłem pomysł. Kupiłem nawet adapter do stacji slim.
Może być przydatny, gdyż dzięki niemu podłączasz taką stację bez przeróbki.

Foto adaptera: http://www.ameri-rack.com/APA-JM215A.htm

Nie wiem jakie złącze ma stacja, o której piszesz, ale ten adapter pasuje do napędów z laptopów.

Ostatnia modyfikacja: 19.02.2011 14:35:35
[#3] Re: stacja slim do ami

@cichym, post #2

Zadziała "bez przeróbki" z np a500 czy a600????????
[#4] Re: stacja slim do ami

@arek5087, post #3

Adapter pozwala jedynie na dopasowanie złącza stacji slim do złącza w Amidze. Jeżeli chodzi o sygnały RDY, DC i SEL, to już inna para kaloszy. Praktycznie w każdej stacji inaczej to wygląda. Może wątki na PPA Ci pomogą.
Możesz spróbować z przeróbką na taśmie (w tym przypadku również na adapterze). Była na ten temat rozmowa na PPA.

Ostatnia modyfikacja: 19.02.2011 17:26:08
[#5] Re: stacja slim do ami

@arek5087, post #3

Podłączysz przerobioną taśmę i gotowe.
Jeśli chodzi o drugą stację na taśmie to jeszcze tego nie próbowałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem