[#1] zaśniedzialy Elbox 1MB

Nabyłem niesprawne rozszerzenie 1MB do A600. Na pierwszy rzut oka wydaje mi się ze winą są zaśniedziałe połączenia

http://i55.tinypic.com/k4y2g.jpg

Jak to wyczyścić by przywrócić do działania ? ;)
[#2] Re: zaśniedzialy Elbox 1MB

@kristox, post #1

baterie "wyje***0 w kosmos" i teraz plytka ci gnije, musisz do myjki ultra dzwiekowej to wsadzić bo sie "rozp****0li" jak sejf w sąsiadach ;)

[wulgazyzmy usunięto]

[#3] Re: zaśniedzialy Elbox 1MB

@arti4-92, post #2

A k0lega wybierze się na zasłuż0ny 0dp0czynek 0d k0ment0wania. Myślę, że 5 dni wystarczy.

[#4] Re: zaśniedzialy Elbox 1MB

@kristox, post #1

Usuń baterię i zastosuj nową, taką samą lub jakąś "adoptowaną" pastylkę z kabelkami, przemyj to wszystko czystym alkoholem lub innym srodkiem do usuwania zanieczyszczeń z elektroniki, możliwe też (choć niekoniecznie), że będziesz musiał sztukować uszkodzone ścieżki lub szukać zimnych lutów.

Ostatnia modyfikacja: 25.02.2011 20:07:36
[#5] Re: zaśniedzialy Elbox 1MB

@rafgc, post #4

Taki akumulator powinien wystarczyć LINK

[#6] Re: zaśniedzialy Elbox 1MB

@kristox, post #1

Witam,

Tylko dobrze to wyczyść np szczoteczką do zębów bo taka korozja może bardzo głęboko się wkraść w metal i będzie żarło mimo że nie będzie tego za bardzo widać. Najlepiej przemyj przynamniej dwoma różnymi specyfikami dla pewności.

Pozdr.

[#7] Re: zaśniedzialy Elbox 1MB

@kristox, post #1

Polecam, izopropanol lub kontakt spray tez czysci.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem