[#1]
Pomoc przy kofiguracji Winuae
Witam serdecznie wszystkich Amigowców . Obym nikogo nie uraził , bo stara wojna z lat 80-90 PC vs Amiga nigdy mnie bawiła . Zawsze uważam że i Amiga ma swoje dobre strony i PC ( Pomijając Bila Gatesa I jego Widows kturego jestem użytkownkiem i Winda 7 oraz uakualnienia ważące około 300 MB) .
Ale wracam do wątku pobrałem emulator amigi oraz systemy Workbench oraz OS 3 i mam pytanie czy istnieje możliwość takiej instlacji systemu na f.... PC żeby wszystko działało . Mam możliwość wykorzystania TYLKO DLA AMIGI 40 GB dysku , dodam że jest to fizycznie inny dysk .
Teraz może trochę dokładniej chciałbym abym w każdej chwili mógł podczas pracy z z........ym Windowsem mógł uruchomić Amige bez ponownego instalowania systemu Workbench .
Przyznaję się bez bicia moja przygoda trwała około 3 miesięcy ale sentyment bierze górę , może przez wiek , no cóż człowiek się starzeje i wraca do tego co najleprze . JAK BY NIE BYŁO AMIGA .
A może przy okazji uda mi się namówić żonę za zakup Amigi . Bo dzieci raczej nie namówię , bo miałem problem ich nawrócić choćby na Linuxa czy BEOS .
Dlatego proszę o pomoc .
Z góry dziękuję .
A przy okazji bo chciałbym po wakacjach kupić Amigę i waham się A600 miałem i bardzo sobię chwaliłem co byście poradzili . Dlaczego po wakacjach a cuż proza życia , żona troje dzieci i komunia w tym roku , a po wakacjach mogę sobie pozwolić na wydatek .
Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc . :D