Stacja dyskietek AMIGA CDTV, mam prośbę stacja FDD wywala mi bezpiecznik w zasilaczu ten drugi, przyczyna może byc banalna, jednak proszę o pomoc, wrzućcie ktoś fotkę podłączenia wtyczki Kabelek-stacja do tej stacji. Ponieważ ta czarna kostka pasuje nawet do góry nogami, więc chce porównać jak ma być, albo starczy, że mi ktoś napisze jakie kolory kabelków maja przyjść na pin 1 i 2 z lewej strony jest opis pinów przy złączu.
Wystarczy tylko wykręcić 4 śrubki z dołu i zdjąć górny plastik aby to zobaczyć
Rozebrałem ale nie wygląda żebym gdzieś kabelek przez śrubę przekręcił, może mam do góry nogami tę wtyczkę ale na razie nie odwracam dopóki mi ktoś nie napisze jaki kolor kabelka przychodzi na pin nr 1 albo fotki nie zrobi.
Miałem do góry nogami teraz działa, przynajmniej teraz już wiadomo ze nic groźnego się nie dzieje tylko pali 1 z bezpieczników w zasilaczu ten po stronie bezpiecznego (niskiego) napięcia. Objawia się to tym, że po podłączeniu do prądu CDTV sie sama wzbudza słychać zasilacz i wentylatory ale nie reaguje na power i nie świeci wyświetlacz i niekiedy coś cyka.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.