[#1] Zgrywanie DD'ków na PC (.ADF)
Witam. Powiedzcie mi proszę , czy jest możliwe zgrywanie amigowych dyskietek na peceta jako obraz .ADF ; jeśli tak to proszę o poradę jak to uczynić ;)

[#2] Re: Zgrywanie DD'ków na PC (.ADF)

@rViper, post #1

Potrzebujesz albo Amigi z np.: adfread albo PC z Catweasel MKIII PCI czy inną wersją tego kontrolera. Jeśli masz amigę z dyskiem to masz załatwioną sprawę.

[#3] Re: Zgrywanie DD'ków na PC (.ADF)

@rViper, post #1

Da się ale mam głupie pytanie. Po co ?
[#4] Re: Zgrywanie DD'ków na PC (.ADF)

@rViper, post #1

A nie prościej zgrać np. TransADFem i przesłać gotowego ADFa na PC?

[#5] Re: Zgrywanie DD'ków na PC (.ADF)

@rViper, post #1

Ja zgrywalem kiedys 10-letnia dyskietke, ktora utonela na deszczu, co prawda nie mam juz amigi ale mialem na niej programy w amigabasicu i chcialem je jakos odzyskac. Wystarczy podpiac pod peceta dwie stacje FDD pod jedna tasme i odczytasz bezproblemowo za pomoca ADFread'a lub disk2fdi - ktorys z tych dzialal. Co prawda po odczycie do obrazu ADF widniala jako unknown- uzylem jeszcze programu do odzyskiwania danych pod Workbenchem, w kazdym razie pomogl odzyskac wszystko co bylo na niej. Byc moze cos sie sypnelo z bootsectorem na floppiaku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem