[#1] Birdie nie działa
Cześć wszystkim!Po przesiadce na ppc i 060 chciałem podbajerzyć system i kicha mimo,że wpisuję to samo,co poprzednio w startupie program nie daje znaku życia,co jes?Może ktoś wie coś na ten temat?Na Apollo i 3.1 było wszystko ok teraz mam 3.9 i Blizza PPC z 060

[#2] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #1

Birdie to badziewie zainstaluj afa_os - o niebo lepszy bajer
[#3] Re: Birdie nie działa

@HanSolo, post #2

Skoro taki badziew to czemu całkiem nieźle skonfigurowany "gotowy" WB w postaci AmiKITa używa jako standard Birde + Visual Prefs a AfA_OS tylko do obsługi ikonek i czcionek?

[#4] Re: Birdie nie działa

@radzik, post #3

Hejka!To co w końcu może być przyczyną,że się nie odpala?Katalog patterns mam w C i wszystko tak,jak poprzednio na 3.1,a teraz kiszka.

[#5] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #4

A gdyby sprawdzić programem snoopdos? Odpal system bez birdie, potem snoopdos, potem w cli odpal birdie i zobacz...

[#6] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #1

1. Ma za mały stos - użyj StackAttack
2. Gryzie się z inną łatką - może spaczona graphics.library albo jakąś łatą na intuition (Arq, ReqAttack itp.

Pod AOS 3.9 znacznie lepiej od Birdie + VisualPrefs sprawuje się nowy AfA_OS - to tak z własnych doświadczeń.

[#7] Re: Birdie nie działa

@APC74, post #6

Dzięki za rady!Cholera mało czasu robota,dom itd gdzie dorwać Afę na Aminecie?ReqAttacka mam jeszcze nie sprawdzałem bez.StackAttack zainstalowany,graphic.library orginalna.

[#8] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #7

E tam od razu na Aminecie. Nie prościej uruchomić wyszukiwarkę PPA (np. Wiadomości)?

[#9] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #7

Nie wiem, czy na Aminecie leży. Link do strony autora, do wersji 4.7 (chyba najnowsza).

[#10] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #7

A czytał dokumentację??
Jeżeli używasz MCP to wyłącz łatę QuickDraw (chyba, że korzystasz z czegoś podobnego co wpływa na te funkcje, poprostu to wyłącz). Birdie MUSI być włączony po IPrefs (najlepiej potestować konkretnie w którym miejscu s-s "będzie mu dobrze", aby się poprawnie odpalił - ja miałem w swoim czasie birde umieszczałem jakoś pod koniec sekwencji). Po jakimś czasie używania tego programu, stwierdziłem, że razem z moim BPPC i 040 nie zawsze działa jak należy. Zrezygnowałem bo zdarzały się momenty, że bardzo wpływał na stabilność systemu. Prawdopodobnie na twoim konfigu "poleci" OS4.x - zachęcam do zapoznania się z tematem. "Czwóreczka" jest odbajerzona i wg mnie działa bardzo stabilnie (jak na tak leciwy sprzęt) niźli podrasowany 3.9.

Ostatnia modyfikacja: 02.03.2011 16:01:51
[#11] Re: Birdie nie działa

@Lokaty, post #10

Dzięki za podpowiedzi!Zapodałem Afę i chyba przy niej zostanę po zainstalowaniu rzuciło mi się w oczy,że mam o pięć mega więcej fastu i troche kilo chipu przybyło.System jakby zrobił się bardziej stabilny,chyba na razie porzucę Birdie.Wszystko jakby przyspieszyło,czy to zasługa bibliotek Afy? pomysł

[#12] Re: Birdie nie działa

@Grisza, post #11

Ciężko mi coś powiedzieć na temat AFA, gdyż ostatnio kiedy podchodziłem do tematu tej nakładki, była w ten czas jeszcze we wczesnej fazie rozwoju. Aby otrzymać rzetelne informacje to musiałbyś wykonać testy "jakimś" SysSpeedem. :)

[#13] Re: Birdie nie działa

@Lokaty, post #12

Czy gdzieś można zobaczyć jakieś zrzuty ekranowe jak wygląda Afa i coś więcej poczytać na ten temat?

[#14] Re: Birdie nie działa

@Tomski, post #13

W TYM miejscu znajdziesz skriny, więcej informacji znajdziesz na podstronach.

[#15] Re: Birdie nie działa

@Tomski, post #13

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem