[#1] formatowanie karty jako pamiec
Witam
Zrobilem sobie za pomoca prepcard dodatkowa pamiec 2Mb do mojej A600 , wszystko dziala ok. Ale teraz chcial bym ponownie przywrocic karte jako pamiec , prepcard nie chce tego zrobic. W laptopie karta wogole przestala byc widziana, czy jest jakis sposob na odwrocenie tej operacji ?
dziekuje za informacje

[#2] Re: formatowanie karty jako pamiec

@rs2008, post #1

a jaki masz komunikat w systemowym programie Prepare Card ?

[#3] Re: formatowanie karty jako pamiec

@HOŁDYS, post #2

Ze pamiec uzywana jest w tej chwili jako pamiec komputera czy cos takiego.

Ostatnia modyfikacja: 28.02.2011 09:30:26
[#4] Re: formatowanie karty jako pamiec

@rs2008, post #3

Wyjmij karte pamieci, komputer sie zresetuje. pozwol mu odpalic bez karty pamieci, wlacz prepcard, wloz karte, sformatuj.

[#5] Re: formatowanie karty jako pamiec

@altcomputing, post #4

ok, dzieki sprobuje
A za pomoca laptopa z PCMCIA bez Amigi da sie ja jakos przywrocic do stanu uzywalnosci ?

Ostatnia modyfikacja: 28.02.2011 09:48:36
[#6] Re: formatowanie karty jako pamiec

@rs2008, post #5

powienen wykryc windows karte jako memory card i powinno dac sie ja sformatowac. Oczywiscie taka karta bedzie bez uzyteczna wetedy w Amidze - najlepiej zrob tak jak altcomputing zapodal - poprawne dzialanie

[#7] Re: formatowanie karty jako pamiec

@HOŁDYS, post #6

Ok, tak zrobie .

Windows wykrywa karte, ale nie widac jej w moj komputer.

[#8] Re: formatowanie karty jako pamiec

@altcomputing, post #4

altcomputing dzieki za porade, zadzialoalo !!!
Ale sukces nie jest calkowity, poniewaz :
Wyciagam kare z amigi i wkladam do laptopa, zeby ja zformatowac na system FAT, karta jest wykrywana, formatuje i niby jest ok.
Wyciagam ja z laptopa i ponownie wkladam, brak reakcji !!!, winows nie wykrywa karty.
W event viewerze windowsa xp dostaje taka oto informacje :

The description for Event ID ( 10 ) in Source ( Pcmcia ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: DevicePcmcia0.

Wkladalem do innego laptopa i tez nie jest wykrywana, tak ze pozamiatane.
Co mozna na to poradzic, czy prepcard amigi nie zapisal czegos w boot sektorze karty ?
Dodam tylko, ze ponownie wlozenie karty do amigi i zabawa z prepcard przywraca karte do zycia.
Ma ktos jakies pomysly ??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem