[#1] Klawiatura na smyczy - A1200 rev. 2B
Witam !
Zachciało mi się klawiatury zewnętrznej od PC i tak wyprowadziłem przewody z płyty na gniazdo PS2 zgodnie z rozpiską którą znalazłem na aminecie (port klawiatury obok zasilania FDD), podłączyłem klawiaturę PC, odpalam system i co widzę trzy diody na klaw. zapaliły się i zaraz zgasły następnie po uruchomieniu systemu otworzyłem CLI przycisnąłem klawisz i zaczęły lecieć jakieś literki znaczki nie te co powinny, których nie ma możliwości zatrzymać.
Pytanie czy bez interfejsu można jakoś zmusić PC-Keyb. to współpracy z amigą czy jednak musi to być oryginalna amigowa klawiatura.

Owa klawiatura jest z dodatkowymi przyciskami power, sleep, wake up, PS2

[#2] Re: Klawiatura na smyczy - A1200 rev. 2B

@cim, post #1

Witam
A skąd ten pomysł że klawiatura od PC będzie pasowała do Amigi.
Do tego potrzebny jest interfejs klawiatury.
Poczytaj http://www.ppa.pl/artykul-Klawiatura.na.smyczy.-1_4_943.html
[#3] Re: Klawiatura na smyczy - A1200 rev. 2B

@Dark_luke, post #2

A miałem taką nadzieję - Hej :(

[#4] Re: Klawiatura na smyczy - A1200 rev. 2B

@cim, post #3

Ja też walczyłem ze swoją A600 bo padła taśma klawiatury, i z racji tego, że trochu gratów miałem to przełożyłem wszystko w desktopa.
Walczyłem z klawirą jak ty lecz to nie dało rady. Kupiłem na efunzine interfejs na DIN (miał działać z A600) ale bez przeróbki nie dało się (u mnie nie działało i nie pasowały mi podłączenia w kostce). Kable poszły bezpośrednio w układ 8520 (U7)... i teraz śmiga.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem