[#1] iBatch i 24bit datatype
Mam kłopot z tym programem na swojej konfiguracji A1200 z dopałką Apollo 060. Nie mogę konwertować obrazków - pojawią się błędy(postaram się podać je później jak odpalę Ami). Na stronie autora programu są wymagania odnośnie działania programu:

http://www.geobiz.de/ibatch.html

Mam wątpliwości co do punktów 2 i 3.

Przy 3 to zainstalowałem ten RTG system, nie mam żadnej karty graficznej i nie wiem czy to w ogóle jest potrzebne.
Odnośnie punktu 2 to nie wiem zbytnio jakie to miały by być 24bitowe DataType. Czy ktoś by mnie mógł poratować linkiem/datatype'em/podpowiedzią co to ma być? Czy instalacja Personal Paint zainstaluje te datatype?

[#2] Re: iBatch i 24bit datatype

@Tomski, post #1

Ja "RTG System 2MB" rozumiem, jako "karta graficzna z minimum 2 MB pamięci". 24 bitowe Datatypy, też raczej świadczą o konieczności posiadania karty graficznej.

[#3] Re: iBatch i 24bit datatype

@AmiClassic, post #2

Jak jest tak jak piszesz to ten soft na nic się zda dla mnie.

Jak zwie się jakiś przyjazny soft konwertujący obrazki na klasyczne Ami? Pytam się jak zwie się, gdyż pewno istnieje takowy.

[#4] Re: iBatch i 24bit datatype

@AmiClassic, post #2

24 bitowe Datatypy, też raczej świadczą o konieczności posiadania karty graficznej.

Niekoniecznie. Chodzi tu pewnie o to zeby posiadac picture.datatype w odpowiedniej wersji np 45.17 ktory wie na czym beda wyswietlane obrazki (AGA/GFX) i odpowiednio sie przestawia.
[#5] Re: iBatch i 24bit datatype

@Tomski, post #3

Od strzalu moglbym polecic program PicConverter. Prosty latwy i przyjemny.
Ma tylko jedna wade: czasami potrafi sie przymulic przy konwersji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem