[#1] EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !
Przeglądałem Ebay, patrzę a tu taki fajny sprzęt :
http://cgi.ebay.co.uk/Amiga-Technologies-A4000T-Cyberstorm-PPC-Card-/110666777965?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item19c441056d
Może ktoś szuka, 8 się już licytuje i tysiaka prawie dobili.
Taka mała konkluzja, czy pecet z tamtych lat też takie kwoty osiąga na aukcjach ?

[#2] Re: EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !

@Wojox, post #1

Aż dziwne, że mu się to nie spaliło. Plątaninka przewodów niezła.

[#3] Re: EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !

@Wojox, post #1

Taka mała konkluzja, czy pecet z tamtych lat też takie kwoty osiąga na aukcjach ?

Nie, pecety mają DOSBoxa. :P
A tak poważnie, to pecety są sprzętem AGD. Niczym nadzwyczajnym. Nie mają legendy, korzeni. Sa bez przeszłości i teraźniejszości. Są tylko nieuniknionym jutrem.
Podobnie jest zresztą z pecetami z PPC.
Odcinają się od przeszłości, nie mają niczego w teraźniejszości i...nie mają żadnej przyszłości.

A4000 jest żywą legendą, tak bardzo poniżaną przez środowiska nowoamigowe (postamigowe). Ale i tak wiemy kto rządzi. Klasyk! :)
[#4] Re: EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !

@Wojox, post #1

Sprzęt w podobnej konfiguracji wkrótce pojawi się na allegro... i w podobnej cenie.
[#5] Re: EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !

@lekarz_med, post #4

Po co, przy twoich cenach u nas raczej nikt tego nie kupi.

Pozdrawiam
[#6] Re: EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !

@Wojox, post #1

@Wojox

nie osiąga bo PC to rozwijająca się architektura mainstreamowa i do tego PC były otwartym standardem produkowanym już w tamtym czasie przez dziesiątki producentów co zbiło ich cenę drastycznie i zmniejszyło wartość "sentymentalną"...

£4,300 to ja nie wydałem na wszystkie PeCety łącznie (licząc od 386), wliczając w to peryferia jak monitory, telewizor plazmowy, playstation3, słuchawki, głośniki, karty dźwięku, karty grafiki, itp itd

[#7] Re: EBAY - Fajna A 4000T wystawiona !

@XoR, post #6

£4,300 to ja nie wydałem na wszystkie PeCety...

Pewnie ze nie ,ja tez nie , bo nie sa tego warte :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem