[#1]
przegrywanie ADFow z PC na A1200
Witam
Od kilku dni stalem sie szczesliwym posiadaczem amigi 1200 z HDD w srodku, w niedalekiej przyszlosci chcialbym zakupic karte CF + czytnik na PCMCIA w celu przegrywania ADFow z PC na amige i tu mam kilka pytan.
1. jaki czytnik i jaka karte powinienem kupic, szukac jakiegos konkretnego chipu, producenta - slowem prosilbym o jakies slowo klucz.
2. Czy dobrze rozumiem, ze powinienem tez kupic jakis czytnik CF na USB do PC w koncu jakos musze zgrac dane z PC na CF
3. Zakladajac, ze nagram takiego ADFa na CF i przetransferuje tego ADFa na amige, z tego co czytalem artykuly tutaj na PPA o przenoszeniu danych z PC na amige, to jak rozumiem takiego ADFa musze wgrac juz z pod amigi na amigowa dyskietke i tu moje kolejne pytanie.
W dzisiejszych czasach w zasadzie mozna powiedziec, ze nie posiaadam w ogole "dobrych" dyskietek na PC a biorac pod uwage, ze amige posiadam dopiero od kilku dni nie mam w ogole dostepu do dyskietek amigowych,
W zwiazku z tym jakie mam alternatywy, czy da sie ADFa z gra podmontowac jako wirtualna stacje, albo np. podac jakos obraz ADF do instalera gry poprzez WHDLoad zamiast wkladac dyskietki?
Dodam jeszcze, ze na chwile obecna posiadana przeze mnie amiga nie ma po za dyskiem zadnych rozszerzen a na dysku wgrany jest czysty WB bez zadnych dodatkow
P.S i tak po za tematem gdzie moge poczytac o samym WB, jak sie poruszac, kopiowac, kasowac, tworzyc katalogi, formatowac dyskietki i wszystko co moze sie przydac totalnemu newbie, dodam ze znam dosc dobrze ms-dos czy komendy w shellu amigi sa chociaz troche podobne? najlepiej po Polsku ale angielskim technicznym posluguje sie w stopniu zadowalajacym, wiec moze byc i po angielsku jesli brak jest dobrych tekstow po polsku
Ostatnia modyfikacja: 04.04.2011 22:34:32