[#1] A5000 i Walker AT.
Większość z was pewnie pamięta czas upadku Commodora .Niby firma miała na papierze nowy model pod nazwą A5000 tylko że nigdy nie widziałem nawet kawałka schematu tego cuda tylko coś tam się słyszało o jakiś parametrach,że to albo tamto ma być poprawione.Może ktoś ma jakieś konkretne wiadomości na ten temat?
A teraz Walker AT. nie był to zły pomysł ogólnie ale złego proca moim zdaniem wlutowali w płytę główną.Zamiast 030 powinni zapodać 060 lub 040 i to by było do starszego oprogramowania .A do nowszego zbudować kartę na złącze zorro lub PCI z procem PPC , taki mały komputerek na śledziu (dwa w jednym)bo te płyty z procami PPC są raczej małe i tak kiedyś myślano żeby w jednej obudowie egzystowała Amiga i PC .Tak mogła by stara z nową egzystować w tej samej obudowie i mniej miejsca by zajmowały .A żeby pozyskać nowe złącza np:USB można by je umieścić na karcie procesorowej tak jak to zrobiono ze złączem do BVisiona na BlizkuPPC.I był by wilk syty i owca cała , czyli ukłon dla starych programów -jakby kompatybilność wsteczna.
Czy ktoś widział jakiś schemat A5000? lub coś do niej?chociaż wycinek? :D

[#2] Re: A5000 i Walker AT.

@Arkadyy, post #1

podobny watek byl...

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=50684

[#3] Re: A5000 i Walker AT.

@Arkadyy, post #1

Ja raz na weselu za dużo wypiłem i coś tam zobaczyłem. Później mówili mi że to nie A5000 tylko Jadźka była. Niestety szczegółów nie pamiętam...
[#4] Re: A5000 i Walker AT.

@Arkadyy, post #1

"Zamiast 030 powinni zapodać 060 lub 040 i to by było do starszego oprogramowania ."

Powinni też wlutować w płytę jakiś tani chip graficzny, zachowując Agatę, i gdy zajdzie potrzeba przelotowo puszczać sygnał z Agaty. Technologię miał chociażby Village Tronic od kart Picasso. Też z Niemiec jak Escom. Do tego dosyć tanie 040 25mhz, wszystko w minimalistyczne pudełko bez żadnych slotów, i byłby Maczek dla ubogich ale i konsola z wyjściem Video w jednym.

Ostatnia modyfikacja: 06.04.2011 16:17:19
[#5] Re: A5000 i Walker AT.

@stachu100, post #3

"..Niepamięci cud.." to się czasem przydaje, szczególnie tam gdzie za dużo alkoholu

Ostatnia modyfikacja: 06.04.2011 23:41:13
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem