[#1] Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600
Otóz posiadam Amige 600 z romem 2.0 37.300
Mam gdzieśtam po laptopie stary dysk 2,5 cala na ata, 40GB.

Czy jest jakaś możliwośc podłączenia tego dysku do mej amigi ? :) Jeżeli tak, to czy gdzieś w polsce można go kupić/ ktoś ma na sprzedaż ?

Dobra - powiedzmy, że mam już ten kabel, podłączony dysk i workbencha.

Mam tone gier w postaci obrazów .adf, jak zrobić aby zainstalować te gry na dysku amigowym ? Czy jedyne wyjście to kabel którym połączę amige z pc ?

Dzięki za pomoc, pozdrawiam ^^
[#2] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@sajdor, post #1

Poszukaj na forum, znajdziesz wszystkie odpowiedzi.

[#3] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@sajdor, post #1

Można podpiąć, ale bez kombinacji wykorzystasz tylko pierwsze 4 GB i na ile cię oceniłem po tym poście tonie próbuj wykorzystać więcej.
Tasiemki do podpięcia dysku kupisz na allegro.

Gry w twoim przypadku najwygodniej i najszybciej przenieść przy pomocy karty CF i przelotki PCMCIA-CF, ale oczywiście zawsze możesz pobawić się z NULmodemem bo tanie lub kartą sieciową bo szybie.

Gry na HD zainstalujesz te które maja odpowiedni instaler (niewiele) kub skorzystasz z pakietu WDHLoad który obsłuży z HD gry działające z założenia tylko na dyskietkach. Ale potrzebne do WDHL będzie trochę więcej pamięci niż masz, użytkownicy rekomendują 8MB Fastu.

Pozdrawiam
[#4] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@sajdor, post #1

Współpraca dysku z A600 sprowadza się do romu 37.350 (czy jakoś tak). Bo o ile mnie pamięć nie myli to na 37.300 były jakieś jazdy, ale to niech się "sześćsetkowcy" wypowiedzą (Hołdys nieźle to ogarnia).

[#5] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@Red_Bullet, post #4

O ile pamięć mnie nie zawodzi, to 37.300 obsługiwało dyski do 40MB maks. Chyba

[#6] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@c3h6, post #5

Nie prawda. Już to było na forum.
[#7] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@Dark_luke, post #6

Toć piszę, że pamięć już nie ta
Zdaje się, że obsługuje powyżej, ale to "game of chance" idąc za np; Wiki [EN] ;P

Ostatnia modyfikacja: 10.04.2011 00:00:40
[#8] Re: Pare rad odnośnie dysku twardego w Amiga 600

@sajdor, post #1

Nie słuchaj ich U mnie na 37.300 spokojnie śmiga karta 2 GB.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem