[#1] Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego
Hej, jako jeden z zaangażowanych bezpośrednio w to:
http//dkig.pl

chciabym zapytać amigowców z Krakowa, albo okolic, czy nie wspomogliby mnie monitorem amigowym (a najlepiej ze dwoma)? Mam zamiar prezentować tam A1200, CD32 i CDTV, ale ani CD32, ani CDTV nie podłączę do TV (brak kabelków i brak modulatorów na płytach obu komputerów (aargh!), a poza tym, wiadomo, że monitor jest najlepszy. Sam mam dwa, ale dwa dodatkowe by się przydały. Wszelkie info kierować na moje GG...

[#2] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@OSH, post #1

a ta fajna Pani ze strony tez będzie??

[#3] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@OSH, post #1

Mam w piwnicy multisynchronicznego Epsona 14" który działał zarówno z A2000 jak i A1200 z kartami graficznymi (różnymi) lecz obawiam się że próba jego podłączenia do sieci wywołała by mały pożar.

Swoją drogą w zakładce "Uczestnicy" widzę jedną osobę z mojej wsi. Ciekawe czy ją znam.

[#4] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@waldiamiga, post #3

Co do fajnej Pani to ja jej nie znam, więc trudno mi mówić czy będzie... naprawdę, jeśli macie jakieś możliwości dostarczenia choćby jednego sprawnego dodatkowego monitora to będzie już dobrze...wolałbym, żeby CDTV i CD-32 były podłączone, a nie robiły tylko za eksponaty na wystawie...

[#5] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@OSH, post #1

Ja mam Philipsa 8833-II, sprawnego (i to nie zwyczajny, tylko tzw. "artist series" - z oryginalną obudową). Mogę użyczyć. Kłopot polega na tym, że nie planowałem się wybierać na DKiG. Ale do Krakowa mam 74 km (Tarnów), może ktoś z okolic jedzie autem, to mogę mu wrzucić w bagażnik. Tylko żeby wrócił :)

[#6] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@recedent, post #5

Hmm, recedent, dzięki za info, zastanowię się. A czy ktoś z Krakowa tu jest i mógłby ewentualnie się wypowiedzieć?

[#7] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@OSH, post #1

To Ty chcesz podpinac te kompy przez telewizor z "epoki"? Ze nie ma wejscia scart, albo chociaz Compositive?;) (CD32 na pewno na compositive podaje kolorowy obraz).

[#8] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@jw_amigowiec, post #7

CD32 tak, ale ona raczej byłaby podpięta do monitora. CDTV juz na pewno nie da kolorowego obrazu bez monitora/modulatora.

[#9] Re: Potrzebny 1084S/Philips 8833 albo coś podobnego

@OSH, post #8

Ew. skombinowac kabel db23 - scart. Jakosc znacznie lepsza niz po compositive, masz tydzien - na allegro cos powinno byc ;). Ew. lutownica badz kolega co potrafi lutowac. Choc wiadomo, lepszy CRT "z epoki" monitor do tych celow. Nawet jade do Krakowa w tym czasie, ale nie dam rady zabrac monitora ze soba. Jade busem + komunikacja krakowska, aczkolwiek na inna impreze.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem