[#1] CDTV - niektóre gry nie działają
Posiadam CDTV z kickiem 1.3, nie ukrywam że jest to dla mnie pewnego rodzaju problem, ponieważ gry nie chcą działać. Myślałem dłuzej nad tym faktem i czy jest to możliwe że fast od Elboxu, 2MB może byc powodem że gry nie chcą się włączyć? czy to wina kicka 1.3? Zawsze myślałem że 1.3 jest lepiej posiadać niż 2.0x .. a może jestem w błędzie i to coś innego? OCS? tylko jak rozpoznać czy dana kość jest OCS czy ECS? I kieruje od razu następne pytanie czy wymiana OCS (ewentualnie jeśli by się okazało że mam Denise u mnie w CDTV) na ECS z A500+ zadziała?

Ostatnia modyfikacja: 26.04.2011 20:10:25
[#2] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@bombermax, post #1

Pamiętam jak kiedyś montowano wyłącznik CD-ROM. Bodajże ze względu na jego obecność (przy podłączonej stacji dysków) Chip-RAM się zmniejszał.
Generalnie dotyczyło to sytuacji gdy CDTV miała w sumei 1MB. Przy dwóch nie powienno być problemu, choć kto wie, może sterownik siedzi CD-Rom siedzi w Chip i dlatego jest konfilkt.

Tak czy siak, odłącz CD-ROM, zostaw stację dyskietek i sprawdź jaka będzie reakcja.

[#3] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@michalmarek77, post #2

juz próbowałem ten trik i nie działa - dzięki za sugestię

[#4] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@bombermax, post #1

wrzuć program whichamiga, podaje on kość jaka jest w amidze..
wymiana kości na ecs to dobry pomysł :D

[#5] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@michalmarek77, post #2

np jakie gry Ci nie chodzą??

[#6] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@Skiba, post #4

wymiana kości na ecs to dobry pomysł

W CDTV ? a co to daje poza zwiększeniem listy gier niedziałających ?
Chcesz pograć w gry na ECS czy AGA zmień Amigę na inną, nie ma sensu psuć starego i fajnego kompa przebudowując go na coś innego.

Pozdrawiam
[#7] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@AdamZeku, post #5

Cyberzerk, UGH, Robocop 2 .. jeszcze kilka innych.

[#8] Re: CDTV - niektóre gry nie działają

@bombermax, post #7

powinny śmigać na ocs
sprawdz jakie kosci masz w srodku

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem