[#1] poszukuję Video Amiga
Poszukuję kasety video(może ktoś ma na cd lub hd), z prezentacją pod tytułem Video Amiga .Była to prezentacja zrobiona na początku lat 90tych przez telewizję Rondo(prywatna telewizja z Katowic). Film ten trwa ok 3 godzin i przedstawia Amigę 500 z całym osprzętem , jest w nim również prezentacja systemu , także demek i gier. Podczas całego pokazu w tle leci motyw z filmu Miami Vice Jana Hamera. Poszukuję jej ze wzgledów sentymentalnych ( posiadam oryginał ale niestety magnetowid jej już nie odtwarza:( ] . Jeśli ktoś to posiada lub ma namiary na ten film to proszę o kontakt , to dla mnie ważne .

Z góry dziękuje.
[#2] Re: poszukuję Video Amiga

@vegeta, post #1

Sam z chęcią zerknąłbym na ten film. Amiga jest dla mnie wielkim źródłem sentymentów, więc pewnie wieczór przy takim filmie byłby miły. Zakupiłem ostatnio Amigę z tęsknoty za tym co było, ale rozczarowałem się - to nie za Amigą człowiek tęskni a za czasami w których Amiga była na salonach. Dziś o Amidze mało kto poważnie mówi - najbardziej denerwuje mnie jak ktoś powie "ooo grę telewizyjną masz" szlag mnie wtedy trafia

Ostatnia modyfikacja: 02.05.2011 21:55:05
[#3] Re: poszukuję Video Amiga

@vegeta, post #1

Spróbuj nawiązać kontakt z tym panem
red. Zbigniewa Konarskiego – Dyr. Generalnego PTV Rondo.

[#4] Re: poszukuję Video Amiga

@LeszczAmiga, post #3

Chętnie bym to zrobił tylko skąd wziąść namiary?
[#5] Re: poszukuję Video Amiga

@vegeta, post #4

Zrób sobie listę osób, i czeszesz po google Zacznij od Goldenline.
[#6] Re: poszukuję Video Amiga

@vegeta, post #1

Piszesz, że posiadasz oryginał kasety ale odtwarzacz ci jej nie odtwarza. Ale nie odtwarza bo kaseta się skopsała, czy odtwarzacz?

Jeżeli z kasetą jest wszystko ok i jesteś z okolic Warszawy, to kumpel może ci to przegrać na płyte DVD.

[#7] Re: poszukuję Video Amiga

@vegeta, post #1

A sprawdzałeś magnetowid z innymi kasetami? To wygląda na padnięty sprzęt.

[#8] Re: poszukuję Video Amiga

@Duracel, post #6

Kaseta jest skopana na amen , zresztą ten oryginał to taki naciągany jest bo na początku lat 90tych trudno było o oryginały skoro nie było ustawy antypirackiej:)

Magnetowid jest ok , to szescio-głowicowy JVC moje oczko w głowie;)

Ostatnia modyfikacja: 03.05.2011 16:53:45
[#9] Re: poszukuję Video Amiga

@vegeta, post #8

Napisałem do dwóch osób z byłej redakcji PTV Rondo. Zobaczymy czy będzie odzew.
Co zaś się dotyczy kasety to można ją odratować.
Proponuję ją przewinąć na początku przewinąć na inne pudełko. Podczas przewijania przedmuchuj ją czystym powietrzem.
Podczas przekładania na inne pudełko niweluje się część szkodliwych pól magnetycznych.

[#10] Re: poszukuję Video Amiga

@LeszczAmiga, post #9

Firma która zrobiła ten film nazywała sie DYSKret, i prawdopodobnie prezentacje prowadził Marek Pampuch, sprawdziłem wczoraj kasetę i działa pierwsze 10min. niestety reszta filmu została przypadkowo skasowana :( i jest nagrane na niej coś innego . Mam na pulpicie w laptopie zdjęcie okładki oryginału i mogę przesłać jesli to pomoże w znalezieniu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem