[#1] cd32+ promodule przerubki
mam pytanie cd 32 z promodule jest jak 1200 podobno nigdzie nie znalazlem jakis opisów dotyczących jakich kolwiek przerubek tego sprzętu chciałbym w sadzic ją w obudowe pc tower dodac cd czy czytnik kart pcimcia przez zlocze ide dasie wogule cos pokombinować z tą konfiguracją
[#2] Re: cd32+ promodule przerubki

@Tofik, post #1

Po co oszpecac konsole jakas obudawa PC... Nic nie przerabiaj, zostaw tak jak jest.

[#3] Re: cd32+ promodule przerubki

@reactor, post #2

mam ich dwie jedna bedzie jak roginal bez rzadnych modyfikacji a drugą chce przerobić :)
[#4] Re: cd32+ promodule przerubki

@Tofik, post #3

Przerob najpierw slownik ortograficzny bo to az w oczy kole!

Poza tym tez uwazam ze przerobka CD32 na tower jest bezsensowna.
Sprzet dosc upierdliwy i kosztowny w modernizacji, po za tym wszystko co moglo do niej byc dodane miesci sie w promodule lub sx32. Wiec kminienie innej obudowy jest co najmniej watpliwe. Wiecej zachodu niz to warte.

[#5] Re: cd32+ promodule przerubki

@karaczan, post #4

dzieki czyli trzeba kminić 1200 :) albo 4000

p.s słownik nic nieda nie stety :(

Ostatnia modyfikacja: 04.05.2011 00:27:18
[#6] Re: cd32+ promodule przerubki

@Tofik, post #3

Jak masz o jedna sztuke za duzo to najlepiej spedaj ja zamiast niszczyc. Na pewno zjadzie sie ktos kto doceni zawarta konstrukcje CD32. OK

[#7] Re: cd32+ promodule przerubki

@reactor, post #6

Amigi nigdy nie za dużo OK

chciałbym postawić wb 3.9 to morze promodule go nie przyjąć, i ulatwic przesyłanie danych z pc na amige jeśli naped cd załatwia tą kwestie to połowa sukcesu

p.s twój link nie odpala

Ostatnia modyfikacja: 04.05.2011 02:54:32
[#8] Re: cd32+ promodule przerubki

@Tofik, post #5

Jeśli "słownik nic nie da" to przerzuć się na przeglądarkę umożliwiającą autokorektę wpisywanego tekstu. Albo (jeśli to zbyt drastyczny krok) najpierw wklejaj swoje posty do jakiegoś procesora tekstu (może być darmowy OpenOffice). Miej jakiś szacunek do ludzi, którzy będą czytać Twoje posty to i oni odwzajemnią się tym samym.

[#9] Re: cd32+ promodule przerubki

@reactor, post #6

Właśnie jeżeli masz w dobrym stanie i z oryginalnym padem chętnie ją przygarnę :D

[#10] Re: cd32+ promodule przerubki

@Tofik, post #7

Ja mam OS 3.9 z SX32 i wszystko chodzi.
Ja też byłbym chętny na tę jedną sztukę CD32. Podaj po prostu cenę na 501 074 781 lub GG 1237648, a na pewno się dogadamy :)

Dane pomiędzy PC a Amigą możesz przenosić dzięki napędowi CD, możesz też dzięki karcie SD (jeżeli użyjesz takowej zamiast dysku. Sam 3.5" czy 2.5" możesz podłączyć do PC i uruchomić system pod WinUAE więc też jest to jakaś wymiana. No i jeszcze wymiana poprzez przewód z programem AExplorer.

Ostatnia modyfikacja: 05.05.2011 14:22:32
[#11] Re: cd32+ promodule przerubki

@karaczan, post #4

tak to jest jak się w szkołę kamieniami rzucało
[#12] Re: cd32+ promodule przerubki

@Duracel, post #10

dzięki za info jeśli chodzi o cd 32 nie zdecydowałem bo mam od niedawna cały sprzęt :) poprostu powracam do starej miłości jaka była amisia :) jak zdecyduje to dam na pewno znać jeśli zdecyduje sie na sprzedaż :) moje g.g to 10685453

Ostatnia modyfikacja: 06.05.2011 23:02:51

a powiedzcie co według was jest dopuszczalne w modyfikacjach takiego sprzętu a co nie powino sie zmieniać

np zamiana floppy na emulator dopuszczalne czy nie

tak jak kolega powiedział wcześniej wpychanie cd 32 w pudelko prawda ze to sie kuci z jego stylizacją z tamtego kresu

czy w pychanie w a1200 wszystkiego co sie da, to niezabawa w FRANKENSTEINA bo to jeszcze pociągnie

Ostatnia modyfikacja: 06.05.2011 23:16:56
[#13] Re: cd32+ promodule przerubki

@Tofik, post #12

Wszystko jest dopuszczalne co poprawia funkcjonowanie i nie niszczy sprzetu ;)
Do a1200 bylo mnostwo rozszerzen, w tym takie ktore nie miescily sie w oryginalnej obudowie desktop, stad koniecznosc przenoszenia amigi w inne obudowy.
Do CD32 nie zdazyla powstac taka ilosc bajerow wiec przenoszenie jej w inna obudowe nie jest potrzebne, jest wrecz bez sensu ;)
Wszystko co mozna w nia upchnac da sie wlozyc w dostawke ktora byla dla niej stworzona. A bez dostawki praktycznie jej nie rozbudujesz, wiec kolko sie zamyka ;)

[#14] Re: cd32+ promodule przerubki

@karaczan, post #13

CD32 z sx-em lub promodule w zupełności powinna wystarczyć z sentymentem wspominam CD32 i młócenie godzinami w Virtual Karting nawet nie pamiętam komu ją opchnąłem a szkoda jak nie znajdę nic w zadowalającym stanie będzie trzeba wydać parę stówek i z eFunzine wciągnąć "nówkę".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem