[#1] Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio
Witam.Odpalam wczoraj amige a tu cisza w jednym kanale.Czy znajdzie sie ktos kto podejmie sie naprawy w/w uszkodzenia?

[#2] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jarecki130, post #1

przez modulator jest to samo ?

Ostatnia modyfikacja: 14.05.2011 20:57:58
[#3] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jarecki130, post #1

Czy w tym dobrym kanale grają wszystkie głosy, czy tylko jest tak jakby dźwięk był wybrakowany?

[#4] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jarecki130, post #1

Moze byc takze uszkodzane gniazdo RCA (cinch), jak juz ktos sugerowal, sprawdz chocby sygnal z modulatora ;)

[#5] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@rafgc, post #3

W jednym kanale jest cisza(slychac to dokladnie w modulach), gniazda sa cale. Sprawdzic przez gniazdo antenowe?

[#6] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jarecki130, post #5

Tak, sprawdz przez antenowe.
I nie chodzi o to, czy sa cale. Pekniety moze byc lut albo sciezka na plycie. Jesli tak, to dosyc prosta do usuniecia usterka. Jesli nie, uszkodzony moze byc opamp, da sie wymienic. Sprpbuj tez Paule docisnac do podstawki.

[#7] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jw_amigowiec, post #6

Schemat do ręki i jazda. Jeśli nie masz na tyle umiejętności i odwagi to oddaj komuś w pobliżu do zrobienia. Ja jestem z Katowic. Chętnie bym się pobawił. Jak dla mnie uszkodzenie będzie proste. Mogę pomóc.

[#8] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@Esio, post #7

Znawcą nie jestem z tąd szukam pomocy kogoś z Wawki :)

[#9] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jarecki130, post #8

Co to jest tąd? :D

[#10] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@Pinto, post #9

Achhh towarzyszu, czepiacie się...

nie tyle CO TO i gdzie jest TĄD.... brzmieć powinno pytanie ;)

Ps.
pewnie skądinąd, skądkolwiek, z kondona :D. z kątowni :P...

[#11] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@Tom Rain, post #10

http://translate.google.com/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://samsmiths.info/forum/index.php%3Ftopic%3D1555.0

[#12] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@Norbert, post #2

Przez modulator dźwięk słychać normalnie
[#13] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@jarecki130, post #12

Sygnał mcz. z modułu dźwieku rozdzielany jest poprzez mostek con/r skąd kierowany jest do modulatora i bezposrednio do gniazd chinch . Więc usterkę znajdziesz łatwo za pomoca zwykłego miernika uniwersalnego badając ścierzkę od con/r do w/w gniazda.

[#14] Re: Amiga 600 uszkodzony jeden kanal audio

@pietro, post #13

Podczepię się do tematu, bo mam dokładnie taki sam objaw. Na modulatorze dźwięk jest OK, natomiast na wyjściu audio słychać tylko 1 kanał i to niezależnie do którego cincha podłącze wtyk od kabla. Kabel 100% sprawny. Oczywiście dalej mówimy o A600.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2012 00:36:09 przez ITU
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem