[#1] Pendrive 16 GB
Podłączyłem wczoraj ww. pendrive i system widzi tylko 4 GB. Za pomocą HdInsTool zrobiłem na pendrivie jedną partycję 16 GB i zapisałem. A system dalej tylko 4 GB. Da się coś zrobić w tej sprawie?

[#2] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #1

Może zrób na nim dwie albo trzy partycje 4GB .Ciekawe co system na to ? :D

[#3] Re: Pendrive 16 GB

@Arkadyy, post #2

Spróbuję.

[#4] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #1

A co jest odpowiedzialne w twojej Amidze za obsługę USB i pendriwów. Ja nie mam z tym problemów. Schody zaczynają się jak pendrive jest sformatowany pod NTFS. Z FAT32 nie mam problemów. Podłączałem do Amigi pendrive 32GB.
[#5] Re: Pendrive 16 GB

@kmilota, post #4

Poseidon 2.2, pożyczony 16 GB jest używany z laptopem. Całkiem możliwe, że Windows 7 sformatował go na NTFS. Brat sobie kupił i pierwszy podłączył do laptopa. Tak z czystej ciekawości spróbowałem. I wyskoczył ww. problem. Z HDD USB też można się spodziewać takich problemów?

[#6] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #5

Poseidon 2.2

Obecnie mamy wersję 4.4... Która jest znacznie mniej problematyczna. Używam pendrive 8GB z A3000 i działa bez problemów nawet na OS3.1.

[#7] Re: Pendrive 16 GB

@strim, post #6

Z moim Spiderem działa tylko 2.2. Poseidon 3.8 natychmiast blokuje Spidera :(

[#8] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #7

Może ktoś ma w swoich archiwach Poseidona V3.2?

[#9] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #7

U mnie działa Poseidon 3.8 ze Spiderem. Ale klucz musiałem kupić od autora. Może tu masz właśnie problem.
[#10] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #8

Mam. Ale bez klucza także ci nie zadziała.
[#11] Re: Pendrive 16 GB

@kmilota, post #10

Jeśli możesz, to wyślij. Mój adres email jest zapisany w moim profilu.Tak przy okazji, Format64 z Aminetu poprawnie rozpoznaje wielkość pendrivów powyżej 4 GB. Poseidon 2.2 też.

Ostatnia modyfikacja: 01.06.2011 08:28:18
[#12] Re: Pendrive 16 GB

@Olek, post #11

Poszło.
[#13] Re: Pendrive 16 GB

@kmilota, post #12

Wielkie dzięki. Działa :D .

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem