[#1] Mediator artefakty
Mam mały problem z mediatorem po podłączeniu do zasilacza atx ( PICO PSU 95W ) pokazują się artefakty. Nie podpiąłem jeszcze voodoo po podpięciu karty mediator nie startuje ? Za słaby zasilacz ? W obudowie jest Amiga 1200, FastATA 1200, Dysk 3,5" i mediator.

[#2] Re: Mediator artefakty

@sand, post #1

A nie jest tak że Mediator potrzebuje jakiejś karty turbo do pracy?
[#3] Re: Mediator artefakty

@stachu100, post #2

4 albo 8 mb FAST potrzebuje.

[#4] Re: Mediator artefakty

@stachu100, post #2

karta jest aca1230 42 mhz.

[#5] Re: Mediator artefakty

@sand, post #4

To powinno być ok.

Co do zasilacza:
Zasilacze picoPSU wymagają dobrego źródła napięcia zasilającego (zwykle 12V) podłączonymi możliwie grubymi przewodami. Inaczej są jaja. Ja miałem właśnie takie przeboje gdy do testów picoPSU+mały PC podłączyłem słaby zasilacz 12V. Problemy zniknęły po zastosowaniu porządnego zasilacza 12V 10A i dolutowaniu grubych przewodów.

Rzecz jasna najlepiej podłączyć typowy ATX do testów.

Może jakieś fotki tego co używasz?
[#6] Re: Mediator artefakty

@stachu100, post #5

U mnie rzeczywiście słabizna zasilacz 5A . Zmieniłem zasilacz na normalnego ATXA i działa dobrze. Jeszcze tylko zostało zainstalować sterowniki.

[#7] Re: Mediator artefakty

@sand, post #1

Nie chciałem zakładać nowego wątku, próbowałem ustawić Picasso96Settings ale mam problem dzieje się coś takiego https://picasaweb.google.com/lh/photo/bld25lnVOWOrfD69hrhwGkA8LxnDwHRDLaTecDD3GIQ?feat=directlink . Próbowałem, również configów z amiga.org dla monitorów LCD HP dalej to samo :( . Ma ktoś dobre P96Settings dla LCD ? Ewentualnie jak dobrać proporcje obrazu i odświeżania.

[#8] Re: Mediator artefakty

@sand, post #7

Hej!Mogę Ci podesłać moje,mam LG 22" u mnie działają bez zarzutu.Sprawdz pocztę,może doszło.

Ostatnia modyfikacja: 24.06.2011 17:04:24
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem