[#1] jak zgrać adf na karte cf pod windowsem
Witam i proszę o pomoc mam kartę cf i czytnik pcmcia i karta jest podzielona na dwie partycje oraz sformatowana wszystko to z zrobiłem pod winuae pod windowsem
Chciałbym zainstalować workbencha 2.1 a nie posiadam dyskietek a te które mam nie jestem w stanie odczytać
Męczę się już od dwóch dni i nic nie mogę znależć oraz próbuje przerzucić pliki adf na kartę cf i nic mi nie wychodzi Proszę bardzo o pomoc ew. jakiś link jestem nowy i dopiero zaczynam z amigą a więc musiało by to być dość szczegółowo opisane
Pozdrawiam Wszystkich i liczę na pomoc

[#2] Re: jak zgrać adf na karte cf pod windowsem

@dall1111, post #1

Skoro masz emulator którym podzieliłeś na partycje to nie kopiuj tylko zainstaluj ADFy i zainstaluj z nich system na karcie.
Na gołej amidze bez systemu i softu dużo z tymi obrazami nie zdziałasz.

Pozdrawiam
[#3] Re: jak zgrać adf na karte cf pod windowsem

@dall1111, post #1

Chcesz startować system z karty na adapterze CF->PCMCIA?

1. Musisz mieć adapter CF-IDE + taśma
2. Adapter wraz z kartą podepnij najlepiej pod złącze ide w PC taj jak dysk twardy
3. Pod WinUAE podziel dysk (kartę) na partycje, sformatuj je i zainstaluj system. Skopiuj programy których potrzebujesz i zainstaluj je, gry również.
4. Wyłącz PC, przełóż adapter z kartą do Amigi. Włącz Amigę. System powinien wystartować.

To tak w pigułce.

Więcej tutaj:

Przygotowanie dysku/karty dla Amigi pod WinUAE

[#4] Re: jak zgrać adf na karte cf pod windowsem

@dall1111, post #1

Dzięki serdeczne udało się:) Pozdrawiam osoby które mi pomogły Dziękuje za wyrozumiałość dopiero zaczynam dziś ma mi przyjść pamięć a więc bedę miał 2MB spróbuje zainstalować gry i xcopy na dysku :)

[#5] Re: jak zgrać adf na karte cf pod windowsem

@dall1111, post #4

xcopy średnio ci się przyda.
Albo adf2disk i nagrywasz dyskietki z obrazów,
whdload stronka pod tytułem http://www.whdload.de
oraz trochę instrukcji z forum no i gry uruchamiasz z dysku

wszystko jest dobrze najpierw sobie po konfigurować w winuar na pc, tak by potem wsadzić do amigi dysk./kartę i po prostu używać.

[#6] Re: jak zgrać adf na karte cf pod windowsem

@Sienio, post #5

Od adf2disk lepszy jest Image2Disk - ma własne GUI i nie trzeba bawić się we wpisywanie poleceń w shellu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem