[#1] dysk 2,5 lub 3,5 cala amigi pod winuae przez usb
witam , osobiscie mam wiele rzeczy rozgryzionych z winuae ale jak juz kupie amisie to wszystkie instalacje zeby bylo prosciej i szybciej systemu wgrywanie softu itd itp przeprowadze na winuae zeby potem tylko gotowca podpiac do amisi ale mam pytanie kiedys jak mialem amisie robilem to pod tasma IDE w stacjonarnym komputerze dysk jako slave i ladnie szlo winuae go widzial , ale mam pytanie czy dzisiaj na laptopie pod usb rowniez idzie tak zrobic? zeby zainstalowac os 31 przez usb?

[#2] Re: dysk 2,5 lub 3,5 cala amigi pod winuae przez usb

@hdtv_maniac, post #1

Kup przejściówkę IDE-USB albo obudowę dysku 2.5" podłączaną na USB i będzie można tak zrobić na laptopie jak kiedyś robiłeś na stacjonarnym :)

[#3] Re: dysk 2,5 lub 3,5 cala amigi pod winuae przez usb

@hdtv_maniac, post #1

System zainstaluj na wirtualnym dysku pod WinUAE w PC, a później jego zawartość przenieś na dysk przeznaczony dla Amigi. W jaki sposób przeniesiesz, nie ma znaczenia.

[#4] Re: dysk 2,5 lub 3,5 cala amigi pod winuae przez usb

@frywolny_marian, post #3

co do pierwszej odpowiedzi stało sie dla mnie jasne tak sie sklada ze mam 2 zewnetrzne obudowy 2,5 cala dysk i 3.5 calowa obudowe obydwie do lapka podlaczam przez usb takze widze ze bedzie to mozliwe to fajnie

co do drugiej odpowiedzi to rozumuje po czesci :)czy po podlaczeniu dysku pod tym wlasnie usb i sformatowaniu go pod uae przekopiowac cala zawartosc dysku wirtualnego na ten prawdziwy tzn , devs,c,locale, itd itp ? i ten dysk ruszy bezproblemu juz w amidze?
poprostu to poprzenosic ? z jednego okienka na drugie? cos ala kopiuj i wklej ? bo jesli tak to juz teraz zaczne sobie ukladac porzadny systemik na uae co by potem go przekopiowac na dysk

docelowo chce miec dwa dyski do amigi 2 systemy stary 3.1 i 3.9 na innym dysku

[#5] Re: dysk 2,5 lub 3,5 cala amigi pod winuae przez usb

@hdtv_maniac, post #4

Jesli utworzysz np HDToolBoxem partycje i ustawisz odpowiednio bootowalna, to potem wystarczy, ze skopiujesz cala zawartosc plikopartycji na partycje, np w shell copy dh0: dh1: all
Gdzie dh0: to plikopartycja z WinUAE a dh1: Twoja partycja na dysku - moga byc inne. Mozesz tez uzyc Directory Opusa lub innego programu do zarzadzania plikami. Jest to o tyle wygodne, ze zawse posiadasz kopie systemu, jesli cos spsujesz. ;)

[#6] Re: dysk 2,5 lub 3,5 cala amigi pod winuae przez usb

@jw_amigowiec, post #5

pojołem pasuje all ok

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem