[#1] Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?
Witam!

Chciałbym się spytać, jak uzyskać taką czcionkę (podświetlaną, srebrną ...etc) pod ikonami na pulpicie Workbencha jak na tym zrzucie:

Zrzut

Spróbowałem z Powericons i komendą :

Run >NIL: PowerIcons SCROLLSPEEDUP NOGHOSTSELECT GHOST=100 SELR=96 SELG=80 SELB=80 TEXTMODE=2

i uzyskałem coś takiego...ale chciałbym też używać motywów pod okienka z AFAOs, a wiem że ten pakiet z Powericons się gryzie. Czy zatem trzeba to ustawić gdzieś w AFAOs, czy ...
[#2] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@Paco, post #1

a jaką masz Amigę jaki OS jaką kartę Turbo itd???

[#3] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@Skiba, post #2

Używam WinUAE + AmigaOS 3.9 ;)
[#4] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@Paco, post #3

najlepiej napisz do autora

[#5] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@Paco, post #3

To jest po prostu biała czcionka z czarnym cieniem. Taki efekt uzyskasz:
- W AOS 3.0 - 3.1 - w preferencjach Font wybierasz dla ikon białą czcionkę z czarnym tłem (pamiętaj, żeby przełączyć w tryb Text+Field) a następnie w ustawieniach NewIcons wybierasz Text Outline: Shadow. Przykład dla czcionki Topaz 8
- W AOS 3.5 - 3.9 używasz zamiast NewIcons AfA_OS.
Dodane: Chociaż nie - AfA_OS robi takie cienie tylko na belkach okien te cienie to też NewIcons robi.

Ostatnia modyfikacja: 26.06.2011 21:54:50
[#6] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@APC74, post #5

Nie wiem tylko co i gdzie mam ustawić w AfaOS...
[#7] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@Paco, post #6

Sorki, za wprowadzenie w błąd - patrz zmiany w moim poprzedni poście.

[#8] Re: Czcionki na pulpicie - jak uzyskać taki efekt ?

@APC74, post #7

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem