[#1]
Zbudowałem wreszcie kabel null-modem i co dalej?
Witam wszystkich forumowiczów. Zniechęcony przenoszeniem adf-ów na dyskietkach (za mało pamięci RAM:( ) odważyłem się wreszcie zrobić coś samemu. Co nieco dowiedziałem się o kabelku serial i zbudowałem według schematu http://www.amigaforever.com/kb/13-105 .No i zaczęły się kolejne schody. Wybrałem jako program do komunikacji Amiga Explorer, gdyż widziałem na YouTubie ja to ładnie wygląda pod Windows no ale się zawiodłem. Zainstalowałem AE i ponieważ w menu Start jest opcja utworzenia dyskietki dla Amigi spróbowałem ją utworzyć. Mignęło z prędkością światła okienko konsoli a na dyskietkę nic się nie nagrało

Następna próba, przytrzymałem okienko konsoli i okazało się że nie można znaleźć potrzebnych plików

Odpalając AE mam komunikat : Error to writing COM Port. Ustawienia Serial w Amisi mam takie: prędkość 19200, Buffer-512, Handshaking-None, Partity-None, Bits/Char-8, Stop Bits-1. Czy coś robię źle? Może jest inny program (równie przyjazny jak AE) do komunikacji? A może ktoś mógłby mi podesłać spakowaną paczkę z plikami Amiga Explorer dla Amigi?, bo u mnie się nie chcą jakoś nagrać. Pomóżcie proszę, bo walczę z tym cały dzień i już palpitacji serca dostaję.