[#1] O Amidze w Interii.
[#2] Re: O Amidze w Interii.

@Krencik, post #1

Parę miesięcy temu już o tym czytałem na innej stronce.

[#3] Re: O Amidze w Interii.

@Leon, post #2

http://ca-fan.pl/felietony/koniec-marzen

[#4] Re: O Amidze w Interii.

@AceMan, post #3

Na załączonym wyżej linku jest filmik w którym to klawiatura od nowego C64 posiada dwa klawisze Windowsa :) oraz płytę Commodore UBUNTU :)
Trzeba byś ślepym, lub fanem zaślepionym miłością do dawnego c64 żeby w takie bajki uwierzyć.
Moje lata młodości spędziłem przy c64 i fajnie by było żeby powstało coś nowego w starym,lekko zmodyfikowanym na potrzeby dzisiejszego świata opakowaniu... lecz smutna prawda nachodzi na oczu - nie mają pomysłu co tu robić, bo wydawać nowego C64 czy Amigę z bebechami pecetowymi bazującymi na pentium dual core lub core2duo to cofanie się w czasie a nie krok do przodu....
Potrzebna by była "kupa" kasy i mnóstwo pracy aby taki projekt ruszyć na nowo. Do tego odpowiedź na najważniejsze pytanie - na jakim systemie to miało by pracować...
tak czy siak nie będzie pracować na żadnym systemie, gdyż nic takiego nie wyjdzie na światło dzienne.
[#5] Re: O Amidze w Interii.

@cj grass, post #4

Fajnie jakby wyszedł nowy C64 pracujący pod GEOS'em, chyba 2.0 była najnowszą wersją na owe czasy(lub nowszym), z większą ilością pamięci oraz jakimś "HDD" i flopem, czytnikiem kart. Pozostałe parametry mogły by zostać. Wiem, że można samemu pokombinować ale to już nie to samo co fabrycznie nowy i zaprojektowany kompik.

[#6] Re: O Amidze w Interii.

@Tomski, post #5

Optymista, kilka lat trwało zanim sprzętowe emulatory flopa nauczyły się obsługi GEOSa.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem