[#1] Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów
Witam mam do wymiany kondzie w Amidze generalnie 2 kondzie te od Pauli
bo lekko juz wylały trzeba by je profesjonalnie wymienic na nowe bo dzwiek strasznie cichy musze zrobić głosno bardzo zeby bylo cos slyszec
to sa kondzie 16v 22mikro te aluminiowe smd
interesuje mnie ktos w poblizu poznania

[#2] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #1

jeśli od północnej strony poznania to mogę się podjąć

[#3] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Skiba, post #2

a dokladniej ? gdzie to moze bysmy sie umowili na ktorys dzien i podjechał bym z płytą

[#4] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #3

przeczytaj maila

[#5] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Skiba, post #4

w dalszym ciągu poszukuje fachowca chętnego na rozprawienie sie z kondesatorami i doprowadzenie dzwieku do ładu
plyta glowna Amiga 4000

[#6] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #5

Jak chcesz to mogę zrobić mam odpowiednie zaplecze i dostęp do części. Więcej info na priv. Pozdrawiam.
[#7] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Amiksds, post #6

ok napisalem maila do ciebie

[#8] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #7

Szukam w dalszym ciagu fachowca z okolic poznania w celu odswiezenia kondesatorów na plycie Amigi 4000 i naprawe ledwo zyjącego audio
kiedys musialy lekko wylac kondzie i jest efekt slaby sygnal z chinchy i duzo halasu zamiast czystego brzmienia

[#9] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #8

wklej 3 zdjęcie

[#10] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #1

Widzę że masz problem aż dziw bierze że jeszcze tego nie naprawiłeś . Niestety ja mieszkam dość daleko ale jakbyś jechał do Kołobrzegu lub w okolice to zapraszam na pogaduchę o Amigach a przy okazji wlutuje ci te elektroility.
[#11] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Dziadziomiecio, post #10

[#12] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Skiba, post #11

Dzisiaj płyta gł. została wymontowana z desktopa na dniach poleci do fachowca, przy okazji umyję obudowe bo zólta i niezbyt czysta po umyciu bedzie czekac na brzuszek miejmy nadzieje w pelni zdrowy sił na nastepne 19 lat

[#13] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Blendor, post #12

amiga wyslana zostala dzisiaj do naszego forumowego kolegi :) takze jestem dobrej nadziei ze dzwiek w amidze ruszy i bedzie wszystko dobrze

[#14] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@Skiba, post #11

Nie jest tak źle, widziałem gorzej wyglądające płyty główne.
Wylany elektrolit, popalone ścieżki, itp.
Amisia będzie żyła :D

[#15] Re: Czy ktoś by sie podjoł wymiany kondesatorów

@LeszczAmiga, post #14

Amiga naprawiona ekspresowo dzwięk przepiekny jak za starych czasów ,
upgrade nowej bateryjki oraz wszystkie nowe kondesatory na calej plycie glownej
Amiga bootoje i gra jak szalona i to wszystko dzięki znanemu forumowiczowi z PPA
bardzo dziekuje

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem